"No col·loco Maverick com a revelació perquè ja no ens sorprèn", manifestava fa uns dies Dennis Noyes, expilot i periodista reconegut en el món del motociclisme. I és que després de penjar-se el cartell de rookie en l´estrena al Mundial de MotoGP, Maverick Viñales, de 21 anys, aspira a quedar ara d´entre els sis primers en el seu segon any a la categoria reina. El regust que va deixar-li el 12è lloc -aspirava al top10- ha quedat enrere després de sorprendre durant la pretemporada.

Qui va ser campió del món de Moto3 el 2013 va obtenir temps capdavanters en els tests de Sepang, Phillip Island i Losail, on van centrar l´atenció la centraleta electrònica Magnetti Marelli i els pneumàtics Michelin, amb igualtat de condicions per a tothom, un fet que preveu més igualat a la categoria aquest 2016.

El pilot altempordanès del Team Suzuki Ecstar, amb la novetat de la caixa de canvi seamless que tant reclamava per a la seva GSX-RR, aspira fer pessigolles als quatre favorits dels darrers anys: Jorge Lorenzo -vigent campió- i Valentino Rossi (Yamaha) i Marc Márquez i Dani Pedrosa (Honda).

"Les sensacions amb la moto són bones, hem millorat molt. Respecte a la temporada passada crec que he millorat la meva condició física, la millor cosa és que tenim un any més d´experiència", explicava el pilot de Roses i de Palau-saverdera abans del debut, que tindrà lloc, com és habitual, en el circuit nocturn de Losail (Qatar) aquest diumenge a les 7 del vespre.

La principal novetat del calendari d´enguany, que es manté amb 18 curses, és la inclusió del circuit Red Bull Ring-Spielberg d´Àustria, en detriment del d´Indianàpolis.

Isaac Viñales salta a Moto2 després de tancar l´etapa a M3

Després de quatre temporades completes en el Mundial de Moto3, el llançanenc Isaac Viñales (22 anys) pujarà a Moto2. La tercera categoria va tancar-la ­l´any passat en un curs mogut, en què a l´equador va canviar l´Husqvarna Factory Laglisse per la KTM de l´RBA Racing, amb què va firmar un discret novè lloc.

Ara, amb el Tech3 Racing, aspira a consolidar-se en la categoria amb una moto més gran que, per la seva conducció, li hauria d´anar millor. En el darrer test, a Qatar, va acabar 28è després dels resultats combinats i d´una caiguda inclosa, sense conseqüències. El debut d´Isaac serà aquest diumenge a les 17.20 h a Losail, abans de la cursa de GP.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.