Un Barça a mig gas va atropellar ahir dissabte un inofensiu Getafe (6-0), en un partit en què els blaugrana, liderats per un brillant Leo Messi, van sumar el trenta-setè partit sense conèixer la derrota i van fer un pas més cap al títol de Lliga.

Els jugadors de Luis Enrique en van tenir prou amb un complet primer temps per deixar el partit sentenciat amb els gols de Juan Rodríguez, en pròpia porteria, Munir, Neymar i Leo Messi, que va acabar el partit amb un recital d'assistències (3).

Conscient potser de la superioritat del seu equip, Luis Enrique va apostar, de nou, per les rotacions. Aquest cop va sorprendre deixant Luis Suárez a la banqueta. En el seu lloc va jugar Munir, que va acompanyar les altres dues puntes del trident: Messi i Neymar. El pla va sortir bé, a l'asturià.

Va ajudar el partit tou d'un impersonal Getafe ple de baixes i que la resistència li va durar el que va trigar el Barça a anotar el primer gol. Va ser en la primera arribada amb cara i ulls dels blaugrana. Va rebre Messi a la mitja punta, va habilitar Alba a l'esquerra, que va ?filtrar una centrada que va rebotar al peu de Juan Rodríguez a l'interior de l'àrea superant un Guaita venut.

Gairebé sense voler-ho, el Barça s'avançava en el marcador i encarava el partit. El segon va poder arribar just dos minuts després amb un penal infantil del Getafe sobre Neymar. Messi va ser l'encarregat de xutar-lo, però el va llançar malament i Guaita va encertar les seves intencions en la vuitena pena màxima fallada per als blaugrana en el que va de Lliga.

L'error, però, va despertar els locals, que van sentenciar el partit en uns 25 minuts restants en els quals no van tenir pietat d'un Getafe sense ambició en atac -zero xuts en el primer temps- i certa passivitat en defensa. Munir anotava el segon al minut 20 després d'una combinació màgica entre Iniesta i Messi. L'argentí no va encertar a l'interior de l'àrea i el que semblava un xut va acabar amb un gol de cap del davanter madrileny aprofitant l'error del seu company.

A mig gas, la màquina blaugrana anotaria dos gols més abans del descans que podrien haver estat tres, però el travesser i Guaita van evitar el gol de Piqué.

No va perdonar, en canvi, Neymar en el minut 32, que, després dels seus dies de desconnexió al Brasil celebrant l'aniversari de la seva germana, transformava el tercer després d'una altra assistència vertiginosa de Messi. El brasiler va definir amb l'interior del peu dret en un mà a mà amb un Guaita desbordat.

No podia acabar el primer temps sense el gol de Messi, que finalment va arribar al minut 41 de partit. L'argentí es va lluir amb una retallada estratosfèrica a la frontal per superar a Juan Rodríguez i amb l'esquerra, va impactar un xut sec que el porter visitant no va poder desviar.

Es venjava el de Rosario del penal fallat, encara que el seu festival no cessaria en un segon temps en què el Getafe no es va despertar del seu malson. El '10', més mitjapunta que mai, va tornar a enfundar-se el vestit d'assistent perquè Neymar anotés a plaer el cinquè gol al minut 53.

Conscient que la seva Lliga és una altra, Escribá va donar descans a Pedro León i a Scepovic. Van entrar en el seu lloc Víctor Ruiz i Moi Gómez, que tampoc van poder frenar la sagnia. És cert que no va tenir sort el Getafe al sisè gol blaugrana, obra d'Arda Turan. El turc es va aprofitar de dos rebots de Munir i Piqué a la sortida d'un córner per transformar un gol acrobàtic , el seu primer al Camp Nou, amb una rematada d'esquena a la porteria.

Va aprofitar el gol per introduir rotacions Luis Enrique, pensant en els tres pròxims partits: Arsenal, Vila-real i Reial Madrid. Van descansar Iniesta, Mathieu i Piqué, tots a la segona meitat i en el seu lloc van entrar dos centrals suplents, Bartra i Vermaelen, i va debutar aquesta temporada a la Lliga el migcampista del planter Sergi Samper.

Va abaixar una marxa el Barça i el Getafe va aconseguir, per fi, completar el primer xut entre els tres pals. Va ser Moi Gómez, en el minut 60, que pocs minuts després va tenir el gol de l'honor amb un xut creuat que va passar prop del pal dret de Bravo.

Ja no es van veure més gols en una tarda plàcida en què el Barça va guanyar el seu dotzè partit consecutiu en la competició domèstica que, a l'espera que els seus perseguidors disputen els seus respectius partits, gaudeix d'un avantatge d'onze punts sobre l'Atlètic de Madrid i quinze respecte al Reial Madrid, segon i tercer respectivament. Una situació diametralment diferent de la del Getafe, que encadena nou partits sense conèixer la victòria i segueix sense desenganxar-se de l'amenaça del descens.