El Newscastle United, penúltim classificat de la lliga anglesa, ha nomenat aquest divendres Rafa Benítez com a nou entrenador, hores després d'anunciar l'acomiadament de l'anglès Steve McLaren, tres dies abans de visitar el Leicester City, líder de la Premier, en la jornada 30 del campionat.

"El Newcastle United està encantat d'anunciar el fitxatge de Rafa Benítez com a nou tècnic. Benítez s'uneix amb un contracte inicial de tres anys. El club també pot confirmar l'arribada de Fabio Pecchia, Francisco de Miguel Moreno, Antonio Gómez Pérez, que s'uniran a Ian Cathro i Simon Smith per unir-se a l'equip de Benítez", ha confirmat el Newcastle en un comunicat.

D'aquesta manera, el preparador madrileny tornarà a les banquetes amb prou feines tres mesos després d'haver estat destituït del Reial Madrid i tornarà a una lliga que coneix bastant bé després del seu pas pel Liverpool, on va estar del 2004 al 2010, i al Chelsea, on va rellevar el destituït Roberto Di Matteo a finals del 2012 i on tan sols va completar aquella campanya.

Benítez era el nom que sonava amb més força des de feia dies per fer-se càrrec dels 'magpie', sobrenom amb què es coneix l'equip, que, al contrari que els seus últims clubs, lluita en l'actualitat per eludir el descens. El Newcastle és penúltim i el primer examen per a l'exentrenador de València, Inter i Nàpols serà de nivell amb la visita aquest dilluns al líder, el Leicester City.

"Sentíem que feia falta un canvi per donar-li al club la millor possibilitat d'aconseguir la permanència a la Premier", ha apuntat el director esportiu de l'equip anglès, Lee Charnley, després de l'acomiadament de Steve McLaren.