L'Audiència Provincial de Barcelona ha acceptat els recursos presentats pel FC Barcelona, la defensa personal del seu president, Josep Maria Bartomeu, i la de l'expresident Sandro Rosell contra la interlocutòria d'obertura de judici oral dictada pel jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz en el cas Neymar. Així ho va informar el club blaugrana mitjançant un comunicat, en què explicava que aquesta decisió «invalida totes les actuacions» que havia realitzat l'Audiència Nacional en aquest cas, des del moment en què es va sol·licitar que les actuacions passessin als jutjats de Barcelona. Segons el club català, d'aquesta nova situació es deriva que el FC Barcelona, Bartomeu i Rosell «deixen d'estar acusats» pel cas Neymar.

Per altra banda, el FC Barcelona va tornar ahir a la feina després de dos dies de descans en una setmana estranya per als barcelonistes, ja que ha estat la primera sense partit intersetmanal després de molts mesos. El front més immediat que se li presenta al Barcelona és demà al Camp Nou contra el Getafe (16.00), abans de tornar una altra vegada a la Lliga de Campions, per jugar dimecres el partit de tornada dels vuitens de final contra l'Arsenal.

Tots els jugadors van treballar ahir a la Ciutat Esportiva, fins i tot Neymar, que aprofitant que el cap de setmana passat no va jugar per sanció contra l'Eibar ha gaudit d'uns quants dies més de descans, que va aprofitar per anar-se'n al Brasil a la festa d'aniversari de la seva germana.

La figura del jugador brasiler era també ahir motiu d'interès per la reunió entre el seleccionador de la canarinha, Dunga, amb el tècnic blaugrana Luis Enrique Martínez per organitzar l'estiu del jugador, davant les cites que té el Brasil: la Copa Amèrica i els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. En principi els plans de Dunga passarien perquè Neymar no anés a la Copa Amèrica i sí, en canvi, que disputés les olimpíades.

Denis Suárez tornarà

Paral·lelament, el migcampista Denis Suárez segurament tornarà a la disciplina del Barcelona i es convertirà en el primer fitxatge de l'equip blaugrana per al pròxim exercici, segons ha confirmat el director esportiu del club, Robert Fernández. En declaracions a Televisió Espanya, Robert Fernández va admetre que es tracta d'«un jugador molt interessant» i que al mercat d'estiu «és bastant probable» que torni al Barcelona.

Denis Suárez, format en el Celta i que posteriorment va passar pel Manchester City, va signar pel quadre català a l'estiu de 2013 i va jugar a l'equip filial blaugrana. Va ser cedit al Sevilla (2014-15) i a l'estiu de 2015 al Vila-real. Durant tots aquests passos, el club català s'ha reservat sempre una opció de recompra, que activarà.