Adel Mechaal ha renunciat a la temporada de pista coberta (no participarà, per tant, al Mundial de Portland), per centrar-se en exclusiva als grans reptes que presenta aquest 2016 a l'aire lliure: l'Europeu d'Amsterdam i els Jocs Olímpics de Río. L'atleta de Palamós, que competeix per l'equip New Balance, és des de dimarts de la setmana passada a Etiòpia, on ha trobat les condicions òptimes per preparar-se a consciència. El seu entrenador, Josep Carballude, es reunirà amb ell al país africà la setmana vinent, on el pla de treball els mantindrà fins a principis d'abril, després de cinc setmanes de feina.

Els plans de Mechaal a finals de l'any passat, després de guanyar el bronze a l'Europeu de cros, passaven per fer una concentració a Sud-Àfrica i, posteriorment, viatjar als Estats Units per competir al Mundial de pista coberta de Portland, i quedar-se allà per continuar la preparació per l'Europeu i els Jocs OIímpics de Río. L'atleta gironí, però, va patir unes molèsties a principis d'any, just després del cros d'Edimburg, que el van tenir tres setmanes sense entrenar. Quan li van detectar el problema ?-una sobrecàrrega a l'abductor- va decidir no perdre més temps i centrar-se en exclusiva en els reptes a l'aire lliure. «L'Adel va estar un parell de setmanes treballant aquí ja sense molèsties de cap tipus, i des de dimarts de la setmana passada és a Etiopia, on em reuniré amb ell la setmana que ve», explicava ahir el seu entrenador, Josep Carballude.

L'Europeu, on Mechaal atacarà en la prova de 5.000 metres, es disputarà al juliol; els Jocs, pels quals ja té la marca mínima en 1.500, però on ha de confirmar la seva presència entrant a la selecció que anunciï la Federació, són a l'agost. Una prova clau serà el campionat d'Espanya, el 24 de juliol, on classificant-se entre els dos primers es garantiria el bitllet. Carballude explica que «l'Adel té la marca, però ha de demostrar que està en un bon estat de forma amb els seus resultats per garantir-se la convocatòria i, en aquest sentit, l'estatal és una prova clau».

Mechaal, de 25 anys, està plenament centrat en l'atletisme des de la tardor passada, quan va fitxar per l'equip New Balance i va aconseguir una excedència de la seva feina a l'Ajuntament de Calonge fins al 2020.