El Jurat de l´Espai Barça ha escollit per unanimitat la proposta de l´equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes com a guanyadora del concurs arquitectònic del Nou Camp Nou, segons ha informat el club en un comunicat. El jurat, format per cinc membres del Barça, tres del Col·legi d´Arquitectes de Catalunya i un de l´Ajuntament de Barcelona, ha pres la decisió després d´un procés de revisió de les propostes presentades segons els criteris establerts en el plec de bases i requeriments del concurs. La reunió en què s´ha pres la decisió s´ha celebrat aquesta vespre a la Sala de Premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou, després de l´exposició dels quatre equips finalistes.

Des del club se subratlla que la proposta de l´equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes destaca per ser "oberta, elegant, serena, intemporal, mediterrània i democràtica". També s'indica que "descompon i tracta amb enginy" la gran alçada i amplada, fruit de la necessària ampliació de la instal·lació.

Nikken Sekkei és un dels estudis d´arquitectura i enginyeria més importants de l´Àsia, amb més de 100 anys d´història, Van ser els arquitectes del Saitama Super Arena, el Gran Cigne de Niigata o del Tòquio Dome, tots al Japó. L´equip es complementa amb el despatx català liderat pels arquitectes Joan Pascual i Ramon Ausió, amb una llarga i contrastada experiència, tant a Barcelona com a Catalunya, en projectes residencials, oficines i hotels, com l´hotel Diagonal Zero, la rehabilitació de la Casa de la Lactància o l´Escola Jaume I de Terrassa.

Està previst que les obres del Nou Camp Nou comencin durant la temporada 2017/18 i finalitzin durant la temporada 2021/22. Cal recordar que els socis de l'entitat van aprovar per una àmplia majoria el Nou Espai Barça, el projecte de transformació de totes les instal·lacions esportives del Club, que inclou l´actual Camp Nou, el Palau Blaugrana i el Miniestadi.

Precisament el 29 de gener passat el Jurat de l´Espai Barça va escollir per unanimitat la proposta de l´equip HOK + TAC Arquitectes com a guanyadora del concurs arquitectònic del Nou Palau Blaugrana. L´acte de presentació del complex va tenir lloc l´1 de març passat. Està previst que les obres comencin durant la temporada 2017/18 i finalitzin durant la temporada 2019/20.