Els resums dels partits de bàsquet de l'última jornada amb representació altempordanesa són els següents:

2A CAT - Malgrat 88-83 L'Escala. Cara i creu en el sènior masculí de l’Escala en el doble enfrontament que tenia el cap de setmana passat. Per una part, els d’Albert Clopés van assaltar la pista del segon, el Salt B (76-79), però per contra van cedir a la pista del Malgrat (88-83) i es mantenen en setè lloc.

3A CAT - Grifeu Llançà 80-77 CESET. El Grifeu va obtenir la ­de­sena victòria consecutiva a Tercera Catalana davant el CESET Santa Eugènia, a qui atrapa a la tercera posició, en un partit molt dur on tot i anar per darrere en el marcador durant molts minuts va acabar marcant la diferència sota els taulers.

3A CAT - Farners 77-80 Bàsquet Vilafant. El Bàsquet Vilafant va patir de valent per emportar-se la victòria a la pista del Farners. Tot i anar guanyant durant bona part del partit, els de Ful de Alcaraz i Bru Rovira van necessitar anar a la pròrroga per vèncer i conservar la cinquena plaça.

Vilafant: Castillo, Nebot, Àxel, Pere, Sergi -cinc inicial-, Adrià, Albert, Sajet, Capel, Àngel, Marc i Palol.

3A CAT - Onyar B 59-43 Adepaf. Després de tombar el CESET feia una setmana, l’Adepaf de Jordi Marull no va poder sorprendre aquest cop el segon classificat, l’Onyar B. Tot i que l’inici va ser igualat en intensitat i en encert, el rebot ofensiu dels gironins i la mala selecció de tir dels figuerencs va acabar decantant la balança.

Adepaf: Porras, Gerard Sanz, Xavier Punset, Mckechnie, Coderch (1), Adrià Sanz (8), Marc Garriga, Gerard Cardona (11), Balot (8), Ruano, Dídac Garriga (9) i Enric Casanova (6). Tirs lliures: 6/12. Faltes: 17.

Parcials: 21-16, 15-8, 13-12 i 10-7.

3A TERR. - Olot 53-49 L'Escala B. En la pugna per la sisena posició de Tercera Territorial, el filial de l’Escala va cedir a la pista de l’Olot. El Farners B, que està just per sota a la classificació, serà el seu pròxim rival.

3A TERR. - Escolàpies 79-76 Castelló. El derbi altempordanès de la jornada es va decantar pel conjunt figuerenc a la pròrroga en un pavelló vell ple. Els nois de Tete Quirante, cuers i liderats al damunt del parquet per David Porras, no van acabar d’entrar al partit fins ben entrada la segona part i van forçar el temps complementari amb un triple en els segons finals. Malgrat el bon joc dels de Jordi Sánchez, que es va mostrar molt molest amb l’actuació arbitral, l’Escolàpies es va imposar en un final trepidant.

2A CAT FEM. - Roses 68-55 Calella. El Roses femení, entrenat per Cape, es va retrobar amb la victòria davant el Calella i manté la dotzena posició abans de visitar el Blanes.

3A CAT FEM. - L'Escala 81-40 Sant Feliu. Les de Susi Martí i Pau Esponellà van passar per sobre del Sant Feliu en un partit on l’efectivitat i el poc encert del rival van ser claus. / Ivan Garcia

3A CAT FEM. - Vilafant 56-29 Sant Antoni. El Vilafant manté la segona posició després de superar el Calonge-Sant Antoni a casa seva. Davant el penúltim classificat, que es va mostrar molt conservador, les noies de Pepe Socorro van mostrar-se superiors des del minut 1.

Vilafant: Paula, Laia C., Elena, Laura, Mar, Marta, Clàudia, Nere, Ruth, Gio, Laia S. i Carme.

3A CAT FEM. - Farners 62-74 Adepaf. L’Adepaf femení va superar amb èxit el doble compromís que tenia el cap de setmana passat després de superar el potent Cassanenc (78-65) i el Farners (62-74). A més dels quatre punts, l’altra gran notícia per a les de Pitu Company va ser el retorn d’Eugènia Julià, que va reaparèixer després de caure lesionada a finals de l’any passat.

Adepaf: Malirach (4), Julià (8), Ramos (2), Rivero (20), Tarrés (2), Quintero (2), Peré (15), Puig (7), Rebollo (14). Triples: 3 (Puig, Rebollo i Peré.). Tirs lliures: 12/23. Parcials: 20-15, 18-27, 14-11 i 10-21.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.