La Jonquera continua amb pas ferm per ascendir a Tercera Divisió i després del triomf davant l’Abadessenc (2-0) s’ha situat segon de Primera Catalana, a només un punt del líder Vilassar de Mar, amb qui es veurà les cares el 8 de maig. A les Forques, els nois que entrena Axel Vizuete van mantenir la confiança i van sentenciar un rival que pateix per salvar-se amb dos gols a la primera part de Pol Compte, transformant un penal comès per Bassols, i del també experaladenc Pau Bonmatí d’esperó.

La Jonquera: Toni Montero, Bena, Alforcea (Anderson, 83’), Ivan Ruíz, Pau Bonmatí, Tidiane, Amós Gaska, Fran Pérez (Pep Vergara, 86’), Bassols (Joel Rama, 56’), Gerard Muñoz (Henry, 67’) i Pol Compte (Ignasi Massó, 67’). Gols. 1-0, Pol Compte (p)(18’); 2-0, Bonmatí (37’). Àrbitre. Ceacero Solana.

L'altre representant atempordanès de Primera Catalana, l’Escala, continua en zona de descens després de cedir diumenge al camp del Sants (2-1) en deixar-se capgirar el 0-1 de Marc Gasull a la recta final quan jugava amb un home menys per l’expulsió d’Adrià Serra. Els de Pitu Batlle tenen la salvació a quatre punts i continuen movent fitxa per capgirar la dinàmica negativa. En el capítol d’altes, els escalencs han incorporat aquesta setmana Correa i Quintana, que s'afegeixen a Líonel Spínola, un davanter argentí de 24 anys procedent de l’Hapoel de Jerusalem (Israel) i que ja va debutar diumenge. Amb l'entrada d'Spínola, que en la seva formació va passar pel planter del Boca Júniors i el Gimnasia i Esgrima La Platahan marxat Marc Feixas i Pep Muniesa, fitxats pel Bescanó, de Segona Catalana.

L’Escala: Blanquera, Pau Ribas, Lluís Ferrer, Mir, Sergi Ramírez (Molinas, 59’), Teixi (Jam, 52’)(Spínola, 80’), Adrià Serra, Masjoan, Pepe Soler, Negre (Nil Pàmies, 59’) i Gasull (Agustí, 74’). Gols. 0-1, Gasull (46’); 1-1, Navarro (86’); 2-1, Garcia (87’). Àrbitre: Creus Soler. Va expulsar amb vermella directa al visitant Adrià Serra (49’).

El Base es deixa igualar i el Vilamalla cau amb quatre juvenils

A Segona Catalana, el Base Roses va fregar el triomf davant una de les revelacions del grup, el Cornellà del Terri (2-2). En el debut de Boque a la porteria i amb la baixa per sanció del pitxitxi Txus, els nois de Jose Santos van col·locar un 2-0 al seu favor abans de la mitja hora de joc amb gols de Mito i Joel Crespo, però a la represa es van deixar igualar per l’efectivitat del seu home gol, Joel Ferrer.

Base Roses: Boque, Èric Jacobs, Joel Crespo, Mínguez, Mito, Blas, Pereira (Joel Barreña, 84’), Pitu, Frank, David Ricart (Richard, 59’) i Justa. Gols. 1-0, Mito (8’); 2-0, Crespo (23’); 2-1, Ferrer (64’); 2-2, Ferrer (78’). Àrbitre: Rivas Vizcaíno. Va expulsar el visitant Nil (75’).

D'altra banda, l’allau de baixes que tenia el Vilamalla per jugar al camp del Camprodon van permetre que els juvenils Miguel Díaz, Eric Sanjuan, Aleix Font i Ferran Peralba es posessin sota les ordres de Dani Romero. Només Díaz va sortir d’inici, però els vilamallencs es van veure sobrepassat pel rival (5-1) i segueixen al límit amb la zona de descens a Tercera Catalana.

Vilamalla: Rubén Roca, Sliou, Toti, Eladio (Font, 56’), Ba, Adri Ceballos (Sanjuan, 72’), Vinchy, Jordi Sánchez, Miguel Díaz, Aitor (Ferran, 52’) i Gaby Gols. 1-0, Gil (2’); 2-0, Ezequiel (37’); 2-1, Ba (62’); 3-1, Miki (66’); 4-1, Gerard (69’); 5-1, Gerard (71’). Àrbitre: Escalera Aguilar.