08 de març de 2016
08.03.2016
Pàdel

L'Indoor Figueres puja en el Campionat de Catalunya i busca plaça per a l'Estatal

El club figuerenc va ascendir a la segona categoria a Vic i a les pròximes setmanes es jugarà l'accés al Campionat d'Espanya de tercera categoria

08.03.2016 | 12:06
L´equip de l´Indoor Figueres que va destacar a Vic

Els quatre anys de vida que té el Club Pàdel Indoor Figueres estan donant els seus fruits pel que fa a l´àmbit competitiu. Mentre que en el vessant social l´entitat compta, segons el club, amb 150 usuaris diaris i prop de 2.500 socis, el febrer passat van assolir una de les fites més destacades que han tingut. En una fase disputada durant una setmana a Vic, els figuerencs van obtenir l´ascens a la segona categoria del Campionat de Catalunya com a subcampions de tercera, només superats pel Vilanova i acabant com el millor equip gironí. En total, hi ha cinc categories i seran el referent provincial a la segona divisió al costat de l´X3 de Sant Gregori, que també va pujar a terres osonenques.

Al capdavant del rànquing gironí

L´Indoor Figueres, organitzador els darrers mesos del Campionat Màster Gironí, està encapçalat pels seus directors, Sergi Curto i Albert Faxedas, situats en les dues primeres posicions del rànquing gironí. Aquest doble també participa en la Lliga Gironina –vegeu destacat–, en què l´equip A defensa el títol de campió. Ara bé, i després de la fita en l´àmbit català, el següent objectiu és fer un pas més. Entre maig i juny disputaran, per segona vegada, la prèvia del Campionat d´Espanya de tercera categoria i després de l´intent fallit l´any passat ara es veuen amb més forces que mai per donar la sorpresa i accedir en una fase final que els catapultaria en el panorama estatal.

«L´objectiu està complert, portem una bona ratxa»

El rosinc Sergi Curto és el director del Pàdel Indoor Figueres i un dels jugadors més destacats del club juntament amb Albert Faxedas, amb qui dirigeixen l´empresa TP Ball. Té 38 anys, havia jugat a futbol als equips base del Roses i del Figueres i després d´una lesió al genoll, que va patir al camp del Far, va optar per agafar la raqueta, una passió que ja l´havia tingut de petit amb el tennis.

L´ascens a segona categoria del Campionat de Catalunya és l´èxit més gran del club?
El club és relativament nou, fa quatre anys que existim i, a la primera categoria, hi ha jugadors professionals de clubs amb molta tradició com el Polo i Barcelona. L´objectiu està més que complert i s´ha d´aprofitar, la fita era difícil d´assolir i s´ha de reconèixer. A part del volum de gent i d´activitats que tenim al club s´ha vist com, a vegades, també tenim qualitat. A la Lliga Gironina, els nois som els vigents campions.

El següent pas és disputar el Campionat d´Espanya de tercera categoria?
Venim d´una bona ratxa, però estem parlant de rivals que tenen molta experiència, amb equips que comencen a fitxar. La prèvia serà al maig o al juny a Lleida o Tarragona; l´any passat la vam disputar i vam passar una ronda.

Agafant d´exemple la Lliga Gironina, veiem que a la comarca cada cop més hi ha afició pel pàdel. Per què?
Cada cop puja més el pàdel amateur, tant en nois com en noies. Quan vam iniciar l´Indoor Figueres, sabíem que no era un esport de moda, sinó que havia vingut per quedar-se. Amb poc temps t´ho pots passar bé i et veus realitzat, ja que abraça totes les edats. La gent ho prova i a més del 90% li agrada.

Es deia que el pàdel era un esport elitista.
L´any 2000 ja estaven amb això, no sé si arran de veure Aznar per la televisió. Ara, està sent assequible per a tothom, sempre hi ha algú que coneix amics que el practiquen, nosaltres tenim 2.500 socis i cada dia vénen a jugar 150 persones. En el nostre cas, tenim preus accessibles que no tenen res d´elitista, ara hem llançat un producte que per 31 euros al mes pots jugar de dilluns a divendres de 9 a 16 h un partit; i també una altra promoció 4+1 en què en un mes pots reservar un dia a la setmana per jugar i en regalem un altre. El projecte del club implica ampliar instal·lacions, ara tenim vuit pistes, la idea és fer-ne tres més, i comptarem amb un fisioterapeuta i un nutricionista. A més de la botiga tenim un restaurant amb menús equilibrats i variats que està obert a tothom.

Tenen algun projecte de base?
Estem potenciant l´escola de nens, ara en tenim quasi 50 de 5 a 16 anys. A més, de l´11 al 17 d´abril organitzarem amb la Federació una prova del Circuit Català, on vindran 150 parelles de tot Catalunya des de benjamins fins a júniors.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook