Maçanet de Cabrenys, la seu que porta més edicions a Espanya de l'Enduro BTT, ha acollit una nova competició aquest diumenge. L'Enduro BTT és una disciplina ciclista de muntanya que guanya adeptes a mesura que passen les edicions i sobre un circuit de 25km es marquen tres baixades i guanya el corredor que triga menys. Es tracta d'un esdeveniment únic ja que està limitat a 100 corredors, la majoria participants de la Copa del Món de Enduro BTT (EWS). Els corredors utilitzen el Enduro de les Salines com a test de pretemporada que començarà a Xile el 20 de Març d'aquest any.

Els entrenaments lliures varen ésser dissabte. Ja des de la primera baixada els participants elogiaven el recorregut tècnic i variat en totes les seves facetes. Trams de lloses, trams lents i amb arrels es combinen amb trams per corriols ràpids i divertits. Si els recorreguts eren prou difícils dissabte a la tarda es va complicar amb la presència de la pluja; fent de l'enduro de les Salines una seu amb una extrema.

Aquest diumenge al matí s'ha donat la sortida a la primera baixada. Jêrome Clementz (Cannondale) marcava el millor temps. La sorpresa saltava en la segona baixada, la més llarga. Damien Oton (Devinci) marcava un temps estratosfèric i pasava a liderar la cursa. Després de 25km i amb l'aparició de la neu i pluja s'afrontava la tercera i darrera baixada. Damien Oton demostrant una gran forma física s'imposava de nou i s'ha emportat el millor temps absolut. 15'26" Completa el podi Jêrome Clementz (Cannondale) 15'33" i Youn Deniaud (Velo Caroux) 15'38" En categoria femenina els resultats eren mes esperats. La guanyadora absoluta ha estat Viktoria Gimenez (Intense) 21'16", la jove corredora de la Catalunya nord, és l'actual subcampiona del món de descens. En segona posició femenina ha arribat la germana petita de només 14 anys; Nanas Gimenez (Intense) 21'42". En tercera posició 31'55"

A nivell local gironí el corredor Jeroni Fajardo (FJ4) habitual de la Copa del món de trial en moto marcava el millor registre 16'24". Jeroni s'ha imposat a tots els especialistes de la zona. Seguidament de Guillem Sanz (Orbea) 16'38" i Joan Pons (FJ4) 17'27".