Partit a cara o creu per a l'Spar Citylift Girona. Després de tres derrotes consecutives, i amb un canvi d'entrenador pel mig, el partit davant el Gernika Bizkaia d'aquesta tarda (18.00) pot marcar la recta final de temporada per al conjunt gironí. La jornada va donar ahir un parell de marcadors clau: la victòria del Cadí La Seu contra el CREF de Madrid (73-64), i la inesperada derrota del Mann Filter a Zamora (77-64). La victòria és innegociable, per tant, perquè guanyar el Gernika representaria empatar a triomfs (14) amb el tercer i el quart i, per altra banda, s'elimininaria pràcticament de manera definitiva el conjunt basc de la lluita pel play-off.

El rival d'aquesta tarda, el Gernika, arriba a Girona després de superar per 30 punts un Bembibre que va guanyar a Fontajau fa poques jornades i que ahir va caure a casa contra l'Añares Rioja ISB. L'Uni va aconseguir, en la primera volta, una victòria per vuit punts de diferència (63-71), però l'equip gironí ha canviat molt des d'aquell partit. El Gernika té en la seva alera romanesa Claudia Pop la jugadora més perillosa, juntament amb Gisela Vega, ex-Uni Girona, i les nord-americanes Edwards i Ross.

Fer-se forts a casa

Per afrontar el partit, el tècnic de l'Uni, Xavi Fernández, podrà comptar amb tota la plantilla, tot i que només hauran pogut treballar tres dies abans del partit, ja que dimecres passat al vespre van jugar a Huelva, davant el Conquero (76-68).

L'estrena del nou tècnic, després de la destitució de Miguel Ángel Ortega, encara no ha donat els fruits que esperava el club. Diumenge passat l'exaler del Barça i del CB Girona va debutar a la banqueta perdent 59-73 davant l'IDK Gipúzkoa. Tres dies més tard, havia d'afrontar el seu primer desplaçament, a Huelva, on van caure a la pista del Conquero. Les gironines van acabar desaprofitant una renda de vuit punts a favor a l'inici del tercer quart contra un rival amb molt bones jugadores però sense rotacions.

La Lliga Femenina es resoldrà en les properes tres setmanes. El Dissabte Sant Fontajau acollirà (19.00, horari unificat) el darrer partit de la fase regular, contra el Perfumerías Avenida que ara entrena Miguel Ángel Ortega. Abans, el calendari portarà dos partits més a casa, el d'avui contra Gernika i el del diumenge 20 de març contra el Gran Canària, i dos a fora, el del cap de setmana vinent a la pista de l'Añares Rioja ISB i un de determinant davant del Mann Filter a Saragossa.

L'Spar Citylift Girona espera una bona entrada a Fontajau. El factor pista pot ser determinant contra un rival directe, i més ara que l'equip necessita refer-se de la ratxa de tres derrotes seguides que acumula.