Vilajuïga serà la capital catalana de les curses de muntanya el cap de setmana del 12 i 13 de març, perquè el Grup Excursionista Capgirell organitza cinc proves pel territori per a tots els públics i nivells. L’Entre Castells, que va néixer com una mitja marató el 2014, ha evolucionat amb cinc proves: trail (24 km), exprés (16 km), esprint (8 km), vertical (2,5) i kids (de 300 m a 4 km). Bona part dels recorreguts passaran per la serra de Rodes, amb els castells medievals de Quermançó i de Sant Salvador de Verdera com a punts emblemàtics.

“La feina d’organitzar dues o cinc curses és gairebé la mateixa perquè els recorreguts són similars, però vam decidir posar el nom de Vilajuïga en el territori”, explica Èric Torres, president del club.

El dissabte dia 12 serà el torn per a les curses infantils, que comptarà amb una alta representació de l’Escoleta Trailrunning de Vilajuïga, i per a l’exigent vertical, amb sortida des de Palau i tindrà un desnivell de 525 m.

Presència de Coll i Llamas

El diumenge hi haurà el plat fort amb tres proves amb distàncies diferents: els més ben preparats resseguiran els 24 km de la trail, l’exprés serà similar, però de 16 km, i per als principiants també s’ha dissenyat una prova de 8 km pel terreny muntanyós. Corredors de muntanya destacats com el jove vilajuïguenc Pau Coll o el veterà rosinc Xavi Llamas és previst que prenguin part en alguna de les proves.

Una fira amb estands per conèixer l’esport i la zona

Paral·lelament a les cinc proves, durant el mateix cap de setmana hi haurà una fira oberta a totes aquelles botigues, marques de roba o alimentació esportiva que estiguin especialitzades en el muntanyisme. A més, hi haurà un espai on totes les empreses de serveis dedicats a la promoció i pràctica d’esports d’aventura podran exposar els seus productes i fer-ne promoció. També hi haurà xerrades per part de fisioterapeutes, nutricionistes, entrenadors i la presentació d’un conte infantil. Podeu ampliar la informació al web d'Entre Castells.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.