I?per fi, el Peralada pot dir que viu un bon moment. Ja era hora, no troba?

Sí, la veritat. Tot i que trobo que la ratxa que portem és molt exagerada. Com també ho era la dolenta. Crec que ni abans mereixíem tan poc ni ara tampoc tot el que ens està passant. És evident que estem contents. Jo el primer. Pel club i també pels jugadors. Ja era hora que ens passés quelcom així.

Com s'explica aquest canvi, de cop i volta?

Tota la temporada he estat dient que tinc la sensació que hem fet molts mèrits per guanyar més partits. Portem un munt d'empats i en la majoria d'ells hem estat molt a prop de sumar els tres punts. Per sort, ara defensem una mica millor, els davanters estan més encertats i tots plegats som un equip més contundent.

Una de les claus, segurament, és que el Peralada mai ha llençat la tovallola.

Així és. En cap moment hem abaixat els braços. Hem estat sempre molt units. Un dia tiraven del carro els jugadors i quan ells no podien, un altre ho fèiem el cos tècnic. I?si no, la directiva. Entre tots ens hem ajudat moltíssim. Des del primer dia s'ha confiat molt en nosaltres, en cap moment se n'ha dubtat.

L'últim cap de setmana de gener, el Peralada va caure golejat amb l'Europa per 0-5. En aquell moment va veure que el seu equip havia tocat fons?

Ostres, aquell dia va ser molt dur. Des del primer minut fins l'últim vam viure un autèntic tràngol. Va ser duríssim. Per nosaltres, pels jugadors i també pel club en general. No deixava de ser un partit que, el més normal, era perdre'l. L'Europa i el Prat són molt superiors a la resta. Era previsible no guanyar i teníem molt clar que la nostra lliga era una altra, però la manera com es va produir va ser molt dura. Ara bé, aquell dia va servir com a punt d'inflexió. Amb aquell 0-5 tots plegats vam reflexionar una mica més. Repeteixo:?va ser un moment molt dur que ens va fer pensar més. I?des de llavors que no hem fet més que guanyar.

Just abans d'encetar aquesta excel·lent ratxa, va patir pel seu càrrec?

Tots sabem com va tot això del futbol. El que també és cert és que aquí a Peralada són molt especials. Des del primer dia els vaig voler deixar molt clar que si en algun moment havien de fer el pas per fer-me fora, que el fessin. Però és un club molt familiar que sempre m'ha donat suport. El dia que vaig dir obertament que potser era necessari fer un pas al costat, em van dir que ni m'ho pensés. Ells volen un projecte llarg i, si es baixa de categoria, doncs es baixa. Volen fer la seva feina, treballar i fer millorar la base. Sempre han apostat per nosaltres: quan hem guanyat i quan hem perdut.

Podem dir que té el lloc assegurat, llavors!

El lloc assegurat no ho sé, però es treballa amb molta més tranquil·litat. Quan anàvem malament els vaig comunicar que, si calia, jo m'apartava, que no volia ser un inconvenient. Em van dir que de cap manera i que ni se'm passés pel cap. Això és d'agrair. Ens ha ajudat molt. Els jugadors han vist que tots anem a una. I això que quan les coses pitjor estaven, n'hi ha un parell que van saltar del vaixell. Però cadascú és lliure de fer el que vulgui i jo no ho critico. Ara, en aquell moment, els que es van voler quedar va ser perquè realment en tenien ganes. I?si algú tenia dubtes, el millor era que estiguessin fora i no pas aquí, a disgust. Els que ens hem quedat, estem remant com animals. La cosa està donant els seus fruits.

S'ha fet el més complicat?

Sí, això segur. Encara queden partits i pot passar de tot, però remuntar una situació tan complicada en l'aspecte classificatori i anímic no és gens fàcil. Guanyar quatre partits seguits no hi ha gaires equips que ho facin. Hem fet un pas endavant.

Però no hi ha res fet...

Exacte! Som conscients que encara tenim per davant un calendari molt complicat i que costarà moltíssim. Ara, podríem estar del tot sentenciats a aquestes altures. No ha estat així, i tenim un cert marge amb el descens.

Com veu el Figueres i el Palamós, els altres dos representants gironins de Tercera?

El Figueres ara es troba a terra de ningú i potser se li fa difícil portar-ho. És un equip que proposa un futbol atractiu, que vol tenir la pilota. A vegades això penalitza. És més difícil atacar que no pas defensar. El Palamós no el conec tant, s'està mostrant força irregular. Un dia els surt cara i en un altre, creu. Espero que se salvin tots dos. Com més gironins, millor.