Un nou plantejament magistral del '*Cholo' *Simeone va portar l'Atlètic de Madrid a la conquesta del Santiago Bernabéu, confirmant una tendència de domini des de la seva arribada, per deixar al seu equip com a única alternativa al Barcelona gràcies al gol de Griezmann (0-1), que va destapar les mancances d'un projecte del Reial Madrid que fa aigües, reduït a la 'Champions'.

La història es repeteix en un canvi de tendència en els derbis madrilenys. Un altre recital blanc-i-vermell a casa del seu etern enemic, el major gaudi per a la seva parròquia, provoca el fracàs del Reial Madrid en Lliga, amb tres mesos durs per davant de competició amb la ment únicament posada en el miracle de l'onzena Copa d'Europa.

Van ser aquest tipus de duels els que van doctorar Simeone. Malaltís estudiós del rival i expert a treure el màxim rendiment dels seus jugadors. Zinedine Zidane necessitava mostrar-ho. El derbi va presentar el pla esperat, l'ordre i les línies juntes blanc-i-vermelles van desfigurar el futbol blanc d'atac. Es posaven a prova les variants del tècnic madridista, obligat a inventar alguna cosa per sortir del parany.

El respecte va marcar el primer acte tant com el mestratge tàctic de Simeone. Un 4-4-2 amb línies molt unides, solidàries en la pressió, van lliurar la pilota sense por al Reial Madrid que mai va trobar la forma de fer mal. S'escoltava el crit de necessitat a l'aparició de mitja puntes que trobessin espais i passades de perill. Isco desgastat en labors defensives; James sense frescor, perdent cada duel individual en el cos a cos.

Va intentar Zidane desequilibrar amb una sortida en tromba com sol fer en el Santiago Bernabéu. Abans del primer minut arribava un intent de Cristiano Ronaldo. Era un miratge. Fins a passada la mitja hora no va arribar el primer tret a la porta de'Oblak i va ser a pilota parada, amb el portuguès rebentant l'esfèric però el seu llançament centrat als punys del meta eslovè.

En el camí es va imposar la impotència als intents madridistes i la tranquil·litat blanc-i-vermella. Danilo es guanyava el respecte de la seva afició a força de lliurament i la figura d'Augusto emergia en la lluita en la medul·lar, amb Modric i Kroos emmanillats en la pressió, sense poder imprimir la velocitat que necessitava. La unió dels jugadors de Simeone deixaven en l'oblit el cansament acumulat de tres duels d'alta intensitat en una setmana.

Tot caminava per on desitjava el Cholo. Mentre esperava que la paciència del rival i la seva afició s'esgotéssin, esperava el seu moment l'Atlètic. Segur que arribaria. I va acabar provant a Keylor Navas amb major perill. Augusto va buscar porta sense èxit com Koke el gol olímpic. El cor s'encongia en la graderia del Bernabéu en una mala cessió de Danilo a Keylor.

Zidane canviava de banda a Cristiano amb James com a primera prova. El seu equip no carburava. La definició d'equip treballat la plasma l'Atlètic. Una sola distracció, en un servei de banda, que va costar la groga a Godín per derrocar a Benzema. El francès no trobava la porteria rival a la mitja volta en la prolongació de l'únic llançament a porta blanc de la primera part, en aquella falta de Cristiano.

Va donar pas als moments de major perill atlètic. La primera vegada que va voler la pilota ho van tocar tots els seus jugadors fins que va arribar a Griezmann. Va treure un tret replet de verí des de la frontal davant el qual va volar Keylor. Instants després *uanfran trobava el desmarcatge de Koke que xutava al pal del porter. El córner el rematava Godin abans que es baixés el teló del primer acte.

Se li demanava a Zidane que inventés alguna cosa i ho va fer al descans. Benzema, recentment recuperat de les seves molèsties en el maluc, no estava bé. Saltava per l'aire l'ordre per jerarquia i no entrava Jesé. El triat era Borja Mayoral, l'actual perla de la pedrera. Un nou amb gol i classe que deixaria màxim lliurament en cada acció.

Als 48 minuts Cristiano es va sentir estranyament sol dins de l'àrea rival. No ho va pensar i va xutar creuat acariciant el pal. L'afició madridista s'encenia amb la lluita de Mayoral però James no estava para grans cites.

El partit tancat començava a obrir-se per l'ímpetu local. Va ser quan va arribar el cop blanc-i-vermell que va fer trontollar-se tot. Un error en la sortida de pilota va provocar el robatori, l'assistència de Filipe i la rematada a baix de Griezmann per trencar la seva sequera de cinc partits sense marcar. Referent atlètic absolut, va respondre el dia assenyalat.

Els nervis s'apoderaven del coliseu blanc, amb la paciència esgotada i records de la inferioritat davant el Barcelona en l'altre duel gran del curs. Van sorgir crits contra el president del club i els jugadors van tornar a l'embús i la imprecisió.