El Reial Madrid ha guanyat a l'Herbalife Gran Canària per 81-85 a la final de la vuitantena edició de la Copa del Rei, que s'ha jugat al Coliseum de la Corunya, i ha aconseguit el seu vintè sisè títol i tercer consecutiu.

Un triple de Jaycee Carroll ha inaugurat la vuitantena final de Copa del Rei, que ha tingut rèplica immediata per part d'un Herbalife Gran Canària disposat a vendre car el títol amb un 4-3 que ha estat el seu únic avantatge en els dos primers quarts.

El Reial Madrid, més ficat en el partit, ha aconseguit un parcial de 2-13 per a un 6-16 (min. 7) que ha semblat començar a canalitzar les seves ànsies de victòria.

Els canaris, com en partits anteriors, han mantingut la calma i s'han aferrat al partit amb tot. Amb defensa, amb accions individuals en atac i amb un desgast físic important, que ha permès tancar el primer quart amb un 18-24.

En el segon parcial no ha canviat la situació. Primer els canaris s'han acostat amb un 24-26 (min.13) i, després, el Reial Madrid ha tornat a instal·lar-se de manera efímera a la desena de punts d'avantatge (26-36, min.17).

L'equip de Pablo Laso, sense acabar de rematar, donava la sensació de poder trencar el partit en qualsevol moment, mentre que el 'Granca' semblava estar al límit de les seves possibilitats, però sempre trobava un mínim d'energia per igualar les propostes del rival .

Amb guerres individuals pel mig, com les que mantenien Felipe Reyes i Eulis Báez, o KC Rivers i Sasu Salin el marcador s'ha tornat a estrènyer amb un triple al límit de temps de Báez que ha posat el 38-40 amb el qual els equips ha passat a vestidors.

Les ànsies de guanyar títol per part del Reial Madrid s'han igualat amb les del 'principiant', en aquestes arts, Granca, aspirant al seu primer trofeu coper.

Un altre triple de Baéz, en l'inici del tercer acte, ha tornat a posar els canaris per davant en el marcador, 41-40 (min.20.30) i una cistella de Alen Omic ha significat el 43-40 (min.22).

El Reial Madrid ha superat la frustració de no anotar en els següents tres llançaments, però ha igualat el lluminós de forma ràpida amb Jonas Maciulis i Carroll (45-45, min.24).

Per passar als avantatges amb un 3 + 1 de Carroll que han arribat ser de 6 punts (50-56, min.27). Però el Granca, com ha fet en els quarts anteriors, ha tornat a minimitzar el marcador, ara amb triple gairebé des de les illes de Kevin Pangos, per deixar el marcador a deu minuts per al final en 59-62.

El Reial Madrid noha trobat la tecla necessària per pujar al marcador la seva teòrica superioritat, mentre que els canaris, amb treball, una mica travats i gairebé al límit, s'han mantingut a l'aguait i amb opcions reals de victòria.

Un 0-5 de sortida ha assenyalat el camí a un Reial Madrid que ha començat a esmolar els ullals quan al final s'anava acostant, 62-71 (min.34), i el Herbalife Gran Canària començava a mostrar alguns signes de debilitat, fruit del cansament.

Rivers, amb un triple, ha posat al marcador el 68-78 a falta de poc més de tres minuts, el que ha fet al seu equip fregar el trofeu amb la punta dels dits.

El Granca ho ha intentat, més amb el cor que amb el cap, però l'experiència del campió, del Reial Madrid, li ha fet passar el tràngol amb suficiència. El Reial Madrid de Laso s'ha apuntat la seva tercera Copa del Rei seguida i ha tornat a sentir-se campió.

Fitxa tècnica:

81 - Herbalife Gran Canària (18 + 20 + 21 + 22): Pangos (3), Newley (8), Salin (3), Báez (8) i Pasecniks (2) -equip inicial-, Oliver (16), Savané (4), Seeley (9), Rabaseda (14), Omic (8) i Aguilar (6).

85 - Reial Madrid (24 + 16 + 22 + 23): Maciulis (11) Reis (12), Ayón (15), Carroll (13) i Llull (2) -equip inicial-, Rivers (10), Rodríguez (11 ), Nocioni (7) i Lima (4).

Àrbitres: José A. Martín, Juan C. García i Carlos Peruga. Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la final de la Copa del Rei disputat al Coliseum de La Corunya davant uns 10.000 espectadors.