Més de 2.000 atletes van participar en la matinal d'ahir a la quarta edició de la Marató de les Vies Verdes, que d'aquesta manera va batre el rècord d'inscrits. Enguany la prova va tenir un total de quatre recorreguts diferents (10, 21, 30 i 42 quilòmetres).

El guanyador de la marató (42 quilòmetres) lineal que va de la muntanya al mar, en un 80% damunt terra i un 20% sobre l'asfalt, i que va tenir la sortida des del centre de Girona, va ser Francesc de Lanuza (Vo2-Sural) que va completar la prova en un temps de 2 hores, 38 minuts i 58 segons. El vencedor de la primera edició, Hugo Figueras (Esports Truga) va ser segon, calcant així el resultat de les tres darreres maratons després de creuar la línia de meta amb un temps de 2 hores, 43 minuts i 54 segons. Va completar el podi, Frank Sabiols (Riberal Atletic Club) amb una marca de 2 hores, 52 minuts i 56 segons.

En la categoria femenina la millor va ser la catalana Pilar Sánchez Xufré (Penya 100k) que va entrar en la 55a posició de la general, amb un temps de 3 hores, 28 minuts i 4 segons, revalidant així la victòria aconseguida l'any passat. El segon lloc va ser per a Blanca Márquez (Atletisme Girona) que va necessitar 3 hores, 31 minuts i 49 segons per completar la distància entre Platja d'Aro i Girona, seguint la ruta del carrilet (Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d'Aro i Platja d'Aro). El darrer calaix del podi femení va ser per a Neus Rosiñol, amb un registre de 3 hores, 37 minuts i 38 segons. Totes les proves van començar puntualment a les nou del matí.

Pel que fa a la prova de 30 quilòmetres, amb la sortida a Cassà de la Selva, el millor va ser Pere Boadas (Fondistes Blanes) amb un temps d'1 hora, 50 minuts i 19 segons. El segon lloc va ser per a Víctor Arguelles Run Bcn), mentre el tercer va ser per a Joan Riera (CA Igualada). En aquesta disciplina la millor fèmina va ser l'anglesa Rebecca Bunting (London Heathside AC) amb un crono de 2 hores, 2 minuts i 50 segons. Val a dir que encara que bona part dels participants eren arribats de Catalunya i d'arreu de la península, també hi havia atletes provinents de França, Anglaterra, Alemanya, i fins i tot un indi. La segona millor dona en la categoria de 30 quilòmetres va ser Lourdes Asensio (Run Bcn), seguida de Maria Garcia Alonso (CA Palafrugell).

Des de Llagostera es va donar el tret de sortida a la prova de 21 km, on van participar 613 atletes. En aquesta categoria, el primer calaix del podi va ser per a Marc Martínez (1:12.36). Van completar el podi, Jordi Poch (1.14.20) i l'atleta del Club Atlètic Palafrugell, Javi Díaz (1.14.36). La millor en la categoria femenina va ser Leonor Font (1.23.37), seguida de Clara Janes (1.26.34) i Anna Subirana (1.26.55).

Finalment, des de Santa Cristina d'Aro van arrencar els participants a la cursa de 10 km, on es va imposar, amb gairebé un minut i mig de diferència, l'atleta de La Sansi David Gubau, amb un temps de 34 minuts i 14 segons. El segon en creuar la meta va ser Daniel Baena (35.36), mentre la tercera posició va ser per a Omar Palma (36.17).

En aquesta modalitat la millor alteta femenina va ser Paula Salgado (CA Sant Celoni) amb un temps de 41 minuts i 19 segons, seguida de Pilar Marcos (47.01), i Núria Broo (47.15), que va entrar a la tercera posició.

Tots els participants van rebre una bossa d'obsequis, amb una samarreta commemorativa de la prova, a part d'altres articles. Aquesta prova forma part del circuit Marató Vies Verdes d'Espanya, que consta de cinc proves (Madrid, Girona, Castelló, Navarra i Tortosa). Ara l'organització ja pensa en la propera edició, la cinquena, en la qual l'objectiu serà intentar reunir més de 3.000 atletes, per consolidar definitivament la prova.