El Quart-Germans Cruz no podrà lluitar aquest migdia (12.30) pel títol de Lliga Catalana EBA després de veure's sorprès ahir per l'Andorra B en les semifinals. Un triple d'Oriol Fernández pràcticament sobre la botzina va deixar els gironins, que jugaven a casa, fora de la final. L'equip d'Albert Brea va tornar a repetir errors que ja havien pagat cars en la lliga EBA, com els que li van costar el triomf contra el Salt, tal i com recordava el tècnic.

A poc més d'un minut per al final els d'Albert Brea, que tot i jugar a casa figuraven com a visitants, dominaven per sis punts d'avantatge (67-73). Després d'un error en el llançament d'un triple, el Quart va cometre una falta, enviant al visitant a la línia de tirs lliures i, en el servei posterior, una despistada greu va propiciar que l'Andorra B tornés a fer-se amb la possessió de la pilota per posar-se a només dos punts dels locals (71-73) i tornar a entrar al partit a manca de 51.3 segons. Després d'una defensa dura dels andorrans, Èric Jiménez va perdre la pilota en el pitjor moment, però en la següent jugada els andorrans també van perdre la possessió.

Quedaven 24 segons i el Quart encarava la cistella de l'Andorra, rebent falta Èric Jiménez, qui va errar un dels dos llançaments, posant el 71-74 en el marcador i 18 segons per davant. En la següent possessió va ser el torn dels andorrans d'anar a la línia de tirs lliures, ajustant el marcador a només un punt de diferència (73-74), el cronòmetre marcava 8 segons. Albert Brea va demanar temps mort, però la intensa defensa dels andorrans va provocar la pèrdua de pilota per part del Quart i, en la jugada següent, amb 5 segons per al final, l'Andorra va saber jugar bé les seves cartes i, sobre la botzina, Oriol Fernández va aconseguir anotar un triple guanyador.

Abans d'aquest últim minut d'infart, fatídic per al públic gironí que omplia el pavelló de Quart de gom a gom i no va deixar d'animar en cap moment el seu equip, el partit va ser de moltes alternances. Els d'Albert Brea van començar amb moltes imprecisions i mala selecció de tir, deixant que l'Andorra s'escapés 8-0 en el marcador i, no va ser fins al minut 6 que van aconseguir la primera cistella. Amb un tram final de primer quart molt encertats, el Quart va acabar manant en el marcador (15-17). Al segon quart la igualtat va ser màxima, amb alternances en el marcador, però responent un i altre equip, sense que cap dels dos aconseguís imposar-se.

Després del descans el Quart va tornar a sortir descentrat, provocant un parcial de 10-2 i posant-se set punts amunt (46-39), però els de Brea van saber arreglar-ho i va acabar el quart quatre avall (55-51). Els gironins van sortir més convençuts en el darrer quart, però no van saber tancar el partit.