El defensa central banyolí del Celta de Vigo Andreu Fontàs es perdrà definitivament el que resta de temporada, després de ser operat a Suècia de la tenosinovitis aquil·lea que patia a la cama esquerra des de finals del passat mes de novembre.

Acompanyat pel cap dels serveis mèdics del Celta, Juan José García Cota, el futbolista s'havia desplaçat a principis de setmana al país nòrdic per tenir una segona opinió de l'especialista en tendons Hakan Alfredson sobre si era convenient passar pel quiròfan o sotmetre's a un tractament conservador.

«Alfredson ens va dir que no hi havia cap altra opció que la cirurgia, així que, després de parlar-ho entre nosaltres i amb el club, vam decidir que Fontàs ja fos operat allà mateix», va explicar García Cota ahir dijous.

El també metge de la selecció espanyola de futbol va avançar que el central gironí iniciarà la rehabilitació aquest mateix divendres i, tot i que no va marcar un període de baixa, sí que va confirmar que el futbolista es perdrà el que resta de temporada.

«Si tot va bé, el seu problema hauria d'estar resolt per a la temporada que ve», va indicar García Cota, que va avançar que Fontàs podrà caminar «aviat» amb normalitat però evitaran el treball de càrregues per temor a una possible recaiguda.

«En aquest moment de la temporada creiem que no és bo per al jugador córrer un risc innecessari per intentar que jugui un partit. La idea és que fins d'aquí a dos mesos i mig o tres mesos no comenci a córrer. A partir d'aquí valorarem les sensacions del futbolista», va comentar el metge gallec. Fontàs només ha pogut jugar aquest curs set partits amb el Celta, on era indiscutible a l'eix de la defensa. Després de lesionar-se al setembre va tornar unes setmanes després però el novembre, coincidint amb el derbi contra el Deportivo, va demanar el canvi per una recaiguda. Des d'aleshores que no ha pogut tornar a jugar.

Més sort ha tingut el seu company al Celta Nolito, que ahir es va entrenar amb normalitat i que podrà estar disponible pel partit contra l'Eibar. El migcampista, un dels objectius del Barça en el mercat d'hivern passat, s'ha perdut 16 partits oficials per una ruptura fibril·lar que es va fer el 12 de desembre coincidint amb un partit contra l'Espanyol.