Si no teniu plans aquest cap de setmana us presentem algunes propostes esportives -tant per participar com per veure- que tindran lloc a l'Alt Empordà entre aquest dissabte dia 20 i diumenge dia 21 de febrer.

ACTIVITATS

Aquest dissabte dia 20 al matí, a partir de les 9.30 hores, Figueres acollirà un nou campionat comarcal de judo, que tindrà lloc al poliesportiu municipal. El campionat reunirà més de 150 esportistes en edat escolar dels diferents clubs i entitats de la comarca, en categoria benjamí, aleví i infantil. En finalitzar les competicions, es durà a terme una exhibició on participaran judokes de tota la província.

Per la seva part, el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Figueres organitza, el mateix dissabte, una sortida a les pistes de Font Romeu. La sortida serà a les 6 del matí i el preu de l’activitat serà de 40 €, en què inclou el desplaçament, forfait i assegurança. Els interessats podeu trucar al 972 509 339.

Tanmateix, aquest dissabte a partir de les 10 del matí l’Estadi Municipal de Vilatenim acollirà la segona trobada comarcal de futbol-5, de categoria caganius. És previst que hi prenguin part al voltant de 150 nens i nenes de 4 i 5 anys, procedents de diferents clubs de l’Alt Empordà.

Mentrestant, el Club Ciclista Vilajuïga organitza aquest diumenge dia 21 la tercera edició del Gran Premi de Vilajuïga amb una cursa social de carretera amb distàncies de 46 i 76 km.

En motor, la Penya Motorista Figueres prepara, aquest diumenge al matí a Borrassà, una nova edició de la Cursa Americana de l’Associació Catalana Cultural i Esportiva del Motor Amateur. L’activitat, que compta amb el suport de la Federació Catalana de Motociclisme, té els següents horaris: entrenaments (9.15 a 10.30 h), primera màniga (10.35 a 12.20 h) i segona màniga (12.25 a 14.15 h).

FUTBOL

A Tercera Divisió, el Peralada té un duel crucial per escapar-se de la zona de descens davant el Rubí, en un partit que serà televisat per Canal 10 i Empordà TV (diumenge, 12.30 h), i a Primera Catalana la Jonquera vol seguir mirant el lideratge de reüll davant l'Andorra (diumenge, 16 h).

A una categoria per sota, el Base Roses confia en seguir en zona de permanència si supera el Palafolls (dissabte, 15.30 h), i d'entre Tercera i Quarta Catalana destaca el Lladó-Sant Miquel de Fluvià (diumenge, 12 h), clau en la pugna per l'ascens a la penúltima categoria territorial.

En futbol sala, a Primera Nacional el Cadaqués torna a casa per rebre la visita del líder, el Llagostense (dissabte, 18 h).

BÀSQUET

El duel més destacat de la jornada serà el que, a Tercera Catalana, enfrontaran els sèniors del Grifeu i l'Adepaf (dissabte, 19 h) en el derbi que es disputarà al pavelló de Llançà, mentre que a Tercera Territorial A, l'Escolàpies rep el Vilablareix (dissabte, 19.15 h).

En noies, tots els equips sèniors de la demarcació jugaran a casa: a Segona Catalana Roses-Minguella (diumenge, 12.20 h) i a Tercera aquest dissabte hi ha Vilafant-Porqueres (17.30 h), Adepaf-Sant Feliu (18 h) i L'Escala-Cassanenc (18.30 h).

POLIESPORTIU

En tennis taula els equips locals es troben a Valladolid i en hoquei patins, per exemple, els sèniors del Jonquerenc juguen a casa: el masculí davant el Taradell (divendres, 21.55 h), el femení A amb l'Horta (dissabte, 17 h) i el femení B contra el Manresa (dissabte, 19.30 h).

Pel que fa als equips femenins de vòlei, el Sant Pere Pescador confia en enganxar-se a la lluita per l'ascens a Segona davant l'Igualada (dissabte, 18 h) mentre que a la mateixa hora el Figueres confia en fer un pas més cap a la permanència a Tercera contra el Sant Martí.

Per la seva part, l'absolut femení del Club Waterpolo Figueres s'enfronta al Minorisa (dissabte, 19.30 h) a la piscina municipal i en escacs els següents equips de casa jugaran com a locals: Figueres A-Escacs BCN, Dotze Castells-Gerunda C, Dotze Castells B-Olot D, Figueres E-Olot G i AE Figueres Peralada B-Gerunda F.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.