Després del plujós primer dia en els segons entrenaments oficials en el circuit de Phillip Islan (Austràlia), el pilot altempordanès Maverick Viñales lidera una llista de temps amb els deu primers separats per menys d'un segon. Després d'un gris començament, la segona jornada del test oficial de MotoGP ha demostrat ser clarament productiva, ja que les condicions meteorològiques sí permetien en aquesta ocasió rodar sobre sec de forma continuada.

L'acció durant el matí quedava en mans dels pilots de Ducati Team, Andrea Dovizioso i Andrea Iannone, que sortien a pista al costat de Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) i Takuya Tsuda (Team Suzuki Ecstar). Lorenzo rodava en un primer moment amb pneumàtics de pluja, mentre que Iannone ho feia servir la nova goma intermèdia causa de que la pista començava a assecar-se.

Afortunadament per als pilots, les condicions de la pista continuaven millorant i poc després la majoria rodava amb pneumàtics de sec. A causa de les particularitats del circuit, els viratges a esquerra fan que aquest flanc es sobreescalfi en excés en els dos últims revolts, Michelin havia portat a Austràlia un nou pneumàtic del darrere de doble compost que els pilots es disposaven a avaluar. A mesura que els pilots començaven a sentir-se còmodes i les condicions anaven millorant, Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar) i Marc Márquez (Repsol Honda Team) començaven a intercanviar entre si les primeres posicions de la taula de temps.

Llavors es donava una interrupció a causa de l'aparició d'una lleu pluja, però pilots i equips tornaven a la màxima activitat poc després. La rebaixa de temps continuava i Viñales es convertia en el primer pilot a rodar per sota de 1'30 quan s'arribava a l'equador de la sessió. Les bones condicions permetien així a tots els pilots continuar amb el seu programa de treball, amb la majoria sortint a pista en tandes de cinc voltes.

Durant la tarda, els deu primers pilots ja estaven rodant en 1'29, amb Viñales aconseguint finalment la volta més ràpida del dia, i també d'aquest test fins al moment, amb un registre de 1'29.131 que demostra que el jove pilot de Suzuki està entre les figures amb més projecció a la graella de MotoGP ™, a més de repetir una magnífica actuació que en el passat GP d'Austràlia va portar a acabar la carrera en sisena posició.

El pilot de Team Suzuki Ecstar aconseguia el seu millor temps en la seva volta número 63 d'aquest dijous i quedava mig segon per sota del seu millor temps al GP. Suzuki continua treballant dur en el desenvolupament, pel que la seva provador Tayuka Tsuda sortia a pista a Phillip Island amb la caixa de canvis «seamless» de ple funcionament.

El tercer i últim dia del test oficial de MotoGP ™ a Phillip Island començarà el divendres a les 09:45 hora local.