La temporada 2015/16, definitivament, no serà de bon record per al banyolí Andreu Fontàs, consolidat central titular del Celta de Berizzo que, per culpa d'una inoportuna lesió al tendó d'Aquil·les, és a punt de dir adéu a la temporada. El jugador gironí és des d'ahir a Suècia per visitar-se per Hakan Alfredson, especialista en aquesta mena de dolència, i decidir quin procés de recuperació segueix: quiròfan o un de més conservador. Triï el que triï s'haurà de passar com a mínim un parell de mesos més de baixa, amb la qual cosa pràcticament no tindrà temps per reaparèixer en una lliga de Primera divisió que s'acaba molt aviat, el 15 de maig, perquè al juny hi ha Eurocopa.

Segons el comunicat mèdic del Celta, Fontàs pateix una tenosinovitis aquil·liana a la cama esquerre. El banyolí va poder començar la temporada amb normalitat però el setembre va caure lesionat a Sevilla i va estar apartat dels camps unes setmanes. A finals d'octubre va reaparèixer, forçat per les baixes del seu equip, sense estar plenament al 100%, i va participar en els partits contra la Reial Societat, el València i el Deportivo, fins que a Riazor, en el derbi gallec, va dir prou i va haver de ser rellevat a la segona part. Era el 21 de novembre i des d'aleshores resta inèdit.

El primer gol

D'aquesta manera, el central de Banyoles, de 26 anys, que a l'estiu va firmar la renovació pel Celta fins el 2019, tan sols acumula set partits de lliga aquesta temporada, per un global de 540 minuts. En la segona jornada del campionat va marcar el seu primer gol amb la samarreta celeste, al Rayo.

Des que va recaure de la lesió a finals de novembre el jugador i els serveis mèdics del Celta no han estalviat esforços per trobar solucions al seu mal. L'opció de passar pel quiròfan es va començar a considerar a mitjans de gener, després que les sessions de recuperació en una cambra hiperbàrica i, més tard, en el tapís rodant antigravetat Alter-G, dissenyat per la Nasa, no donessin resultat.

El responsable dels serveis mèdics del Celta i doctor de la selecció espanyola, Juan José García Cota, aconsellarà Fontàs quin és el millor tractament que pot seguir una vegada hagin escoltat l'anàlisi de Hakan Alfredson. «El problema no es la tècnica quirúrgica, sinó la imprevisibilitat de l'evolució. És molt complicat posar terminis de recuperació a un tendó degenerat perquè depèn del propi cos, de cada persona», ha apuntat el facultatiu del club gallec als mitjans de Vigo. En tot cas, el retorn de Fontàs no es produiria, en la millor de les situacions, fins d'aquí un parell de mesos, amb la lliga arribant a la recta final, i s'ha de tenir en compte que després s'hauria de posar a to físicament perquè no juga des de fa tres mesos.

Fontàs viu la seva tercera temporada al Celta, on va arribar procedent del Barça en l'etapa de Luis Enrique a la banqueta dels gallecs, i on ha trobat l'estabilitat necessària per convertir-se en un jugador important a Primera, tant amb l'ara entrenador del primer equip blaugrana com amb Eduardo Berizzo. En les anteriors campanyes a Vigo havia acumulat més de 7.000 minuts en 90 partits. Aquest bon rendiment li havia obert l'estiu passat la porta a la renovació fins el 2019 i ja és un dels futbolistes més estimats per l'afició de Balaídos.