El Barcelona ha aconseguit a El Molinón la victòria que esperava per aconseguir un avantatge important, de 6 i 7 punts sobre Atlètic i Reial Madrid, però sense acarnissar-se amb els suplents del Sporting, que no obstant això han donat la cara i fins i tot han marcat un gol a la primera part de joc.

Luis Enrique ha posat d'inici un equip molt més recognoscible que Abelardo que només ha tret dos jugadors que van ser titulars la passada jornada davant el Rayo Vallecano, perquè pels asturians el partit veritablement important és el del dissabte al camp del Betis.

El domini del conjunt blaugrana ha sigut total, ja que hi ha pocs clubs que puguin discutir-li la pilota i a més l'Sporting ni tan sols ho ha intentat, perquè els seu estil s'adequa més a robar pilotes i sortir a la contra.

El primer intent del partit ha sigut visitant amb un llançament llunyà de Rakitic que Cuéllar ha parat sense problemes i l'Sporting ha respost amb una bona arribada després d'una gran passada de Halilovic sobre l'entrada d'Álex Menéndez que ha creuat la pilota a pocs centímetres del pal esquerre de Claudio Bravo.

Abelardo ha donat la responsabilitat del centre de la defensa a un jugador de 21 anys i que a més debutava amb l'Sporting com és el xilè Igor Lichnovsky i a un altre de 19, l'internacional espanyol Jorge Meré, que lògicament han patit amb la mobilitat dels davanters del Barcelona.

Tots dos han protagonitzat una de les anècdotes del matx, quan Lichnovsky ha estat a punt de lesionar Meré, a qui li ha donat una puntada a la cara en un intent d'allunyar una pilota, la qual cosa ha obligat el jove blanc-i-vermell a haver de sortir per ser embenat.

En la resta del matx, el domini dels catalans era per moments tan aclaparador que tots els seus jugadors, a excepció de Claudio Bravo estaven al mig camp de l'Sporting, que l'única cosa que podia fer era defensar-se i perdre la pilota a la segona passada quan la robava.

[if IE 9]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie9.widgets.opta.css" media="screen"/><![endif][if IE 8]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie8.widgets.opta.css" media="screen"/><![endif][if IE 7]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie7.widgets.opta.css" media="screen"/><![endif]

Primeres oportunitats

En el minut 20, el porter Cuéllar ha rebutjat una pilota de Luis Suárez, que s'ha plantat sol davant ell després d'una gran passada de Neymar i, amb prou feines quatre minuts després, el Barcelona s'ha avançat en el marcador amb un gol de Messi, el 300 en lliga en el seu compte com a blaugrana, amb un gran llançament des de la vora de l'àrea.

La resposta sportinguista ha sigut, no obstant això, meritòria i, tan sols dos minuts després, l'equip d'Abelardo ha sorprès amb una contra perfecta que ha acabat amb una passada d'Álex Menéndez al segon pal, on ha aparegut Carlos Castro per batre Claudio Bravo enmig de la felicita d'un El Molinón ple a vessar.

Però el Barcelona tampoc ha trigat molt a desequilibrar de nou el marcador amb un nou gol de Messi, a passada de Luis Suárez, que ha provocat la protesta de l'afició local, que ha considerat que hi havia fora de joc a l'inici de la jugada. Els 15 minuts que faltaven per al descans s'han desenvolupat de la mateixa manera que fins al moment, però sense que el marcador es tornés a moure.

Una segona part intensa

La segona part ha sigut més intensa i també amb més topades entre els jugadors i bastants protestes per part dels afeccionats, més de 28.000 en la millor entrada de la temporada, a causa de l'actuació arbitral.

Mascarell ha posat a prova els reflexos de Bravo des de lluny i un minut després Lichnovsky ha salvat un llançament en una errada de Luis Suárez en una jugada que ha acabat amb protestes del porter blanc-i-vermell, que ha reclamat una estrebada per part del davanter.

Al minut 57, el públic ha reclamat un possible penal de Turan sobre Halilovic, protestes que han empitjorat quan tres minuts després l'àrbitre sí n'ha assenyalat un de bastant clar de Cuéllar sobre Neymar, que ha llançat sense èxit Luis Suárez, el xut del qual l'ha rebutjat Cuéllar.

No obstant això, minuts després, el propi Luis Suárez ha deixat espurnes de la qualitat que atresora i s'ha inventat un llançament amb rosca que després d'impactar en un pal s'ha colat a la porteria local.

Abelardo ha introduït els tres canvis pràcticament alhora donant entrada a Isma López, Jony i Álex Barrera com a refresc mentre que Luis Enrique mantenia els mateixos homes sobre la gespa.

Una protesta de Busquets li ha suposat una targeta, la cinquena en el seu compte particular, motiu pel qual no podrà jugar la propera jornada a Las Palmas, moment que Luis Enrique ha aprofitat per fer dos canvis simultanis donant entrada a Mascherano i Bartra per Busquets i Piqué.

En els últims minuts, el joc s'ha equilibrat una mica, però el marcador ja no s'ha mogut ja que el Barça ha baixat el pistó i l'Sporting ja estava completament esgotat i sense amb prou feines forces per intentar res.

[if IE 9]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie9.widgets.opta.css" media="screen"/><![endif][if IE 8]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie8.widgets.opta.css" media="screen"/><![endif][if IE 7]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie7.widgets.opta.css" media="screen"/><![endif]