Tramuntana, CER l’Escala i Bàscara aporten un total de setze palistes aquest cap de setmana a Valladolid per disputar el Torneig Estatal. Aquest torneig, que es disputa entre aquest divendres dia 19 i el diumenge dia 21, és clau per escalar posicions en el rànquing estatal i classificar-se per al Campionat d’Espanya que tindrà lloc al juny a Blanes, que agafarà el relleu d’Antequera (Màlaga).

El Tramuntana serà, de nou, el club de la zona que aportarà més competidors al Pisuerga, un total d’11, amb el record dels podis que van aconseguir l’any passat el veterà Jaume Muntada i l’aleshores benjamina Jana Riera. També hi seran Joan Sues, Antonio Oña, Sabrina Takenouchi, Jordi Saguer, Miqueleta Balanzó , Sergi Grau, Clàudia Pérez, Linda E. Thomson i Mercè Puig.

Per la seva part, el CER l’Escala comptarà de nou amb el seu doble més letal en alevins, Iker González-Norbert Tauler, que gaudiran d’un tercer acompa­nyant, Pedro Navarro, vingut de Granada. Qui també s’ha reforçat en el mercat d’hivern per als campionats estatals és el CTT Bàscara, amb el fitxatge de la benjamina Míriam Parente, procedent del Ripollet i que amb l’entrenador Uri Hurtós acompanyarà Abril Vidal, el darrer valor del club fluvianenc.

La bascarenca Sáenz, amb el Santa Eulàlia balear

En el Torneig Estatal també hi participarà en sots-23 la palista de Bàscara Mariona Sáenz, que aquesta temporada vesteix els colors del Santa Eulàlia balear. Sáenz va jugar el curs passat al Vic, de Superdivisió, i enguany competeix a Divisió d’Honor amb un conjunt que va segon i opta a l’ascens. Tot i competir amb els eivissencs, Sáenz es prepara en el club del seu poble, el CTT Bàscara. A Valladolid, també hi serà l’ex del Tramuntana Adrià Pommier, que ara juga a l’equip infantil de l’Olías del Rey de Toledo.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.