El València es va imposar a l'Espanyol en un partit que va suposar la primera victòria en Lliga del seu entrenador Gary Neville i que va deixar Constantin Galca amb el seu futur més incert que mai, ja que el partit a Mestalla era un ultimàtum pel romanès.

El partit va ser tens, en què estava en joc una bona oportunitat per a tots dos de resoldre part dels seus problemes i passar-los al rival i en què hi va haver moltes fases diferents, tot i que el València va portar més el pes del partit que el conjunt català.Passat el quart d'hora de joc, el València, tot i controlar el partit, va perdre la força amb la que havia sortit al camp i l'Espanyol va saber controlar els atacs d'un València que tenia menys idees que al principi de l'enfrontament.

El conjunt local trobava moltes dificultats per superar la línia defensiva d'un Espanyol que, de la seva banda, no arribava amb claredat a la porteria de Diego Alves, excepte una molt clara ocasió de Caicedo que va treure miraculosament el porter del València. L'Espanyol es va mostrar més ofensiu al començament del segon temps, va forçar diversos córners seguits i en un d'ells Óscar Duarte va rematar de manera impecable i va posar el 0 a 1 al marcador.

El gol va donar pas a uns minuts en què l'Espanyol va posar al València contra les cordes i Diego Alves va salvar el segon gol de l'equip visitant. Gary Neville, va donar entrada a Negredo quan faltava mitja hora per al final, però l'equip, tot i que va incrementar el seu domini territorial, va passar uns minuts trasbalsat. L'Espanyol va anar cedint terreny i en una arrencada de Cancelo, Negredo va establir la igualada quan el València havia començat a oferir símptomes de recuperació. Els xes, després de l'empat, va buscar la remuntada i la va trobar en una bona penetració per la dreta de Feghouli que Cheryshev rematar de cap a gol. El partit va canviar radicalment a partir d'aquest moment, ja que l'Espanyol es va llançar desesperadament a per l'empat i va estar a punt de trobar-lo. La rematada de Roco no va entrar i es va confirmar la novena derrota seguida a fora.