Un Barcelona de rècord, que ha augmentat fins a 29 el nombre de partits invicte, no es refia de les baixes del Celta, que arribarà al Camp Nou amb moltes baixes, però també amb el record de les seves bones actuacions contra els blaugrana. I és que el Barça ha perdut dos dels tres últims partits jugats amb els gallecs. L'any passat, el Celta va infligir una derrota al Camp Nou (0-1), una de les quatre que va cedir en el campionat.

A més, en la primera volta, els de Berizzo van repassar els blaugrana, als quals van vèncer per 4-1 i van encendre totes les alarmes a l'equip blaugrana.

Ara la història és diferent. El Barça acumula tres punts d'avantatge sobre el segon a la classificació, l'Atlètic de Madrid, i quatre sobre el Reial Madrid, i té un partit menys que tots dos. Els principals dubtes són Leo Messi, que es va sotmetre a una litotrícia per solucionar un problema renal, i Arda Turan, encara que tots dos s'han exercitat els últims dies sense problemes. Precisament la presència del turc o del croat Ivan Rakitic és el principal dubte de Luis Enrique al centre del camp. A la resta de posicions tot sembla clar.

Pel que fa al Celta, els de Berizzo estan reforçats per la imatge oferta contra el Sevilla a la Copa, però minvats per la plaga de baixes que ha deixat Berizzo amb només 14 jugadors de la primera plantilla. El descomunal esforç realitzat dijous passat i l'absència de tres dels habituals titulars -el defensa Sergi Gómez i els atacants Iago Aspas i Orellana- obligaran el tècnic argentí a realitzar algunes rotacions en el seu onze, si bé és cert que no té gaire on triar, ja que Bongonda també està sancionat i Nolito i Fontás segueixen lesionats. El Celta pot presumir de ser un dels tres equips que aquest curs ha doblegat el Barça de Luis Enrique, al qual a la primera volta va golejar 4-1 en una de les seves millors actuacions de la temporada.

El Barça d'aquesta manera buscarà la trentena victòria consecutiva després d'haver consolidat una nova final de Copa dimecres a Mestalla.