La visita de l'Athletic Club de Bilbao a l'estadi Santiago Bernabéu representa el primer duel d'alt nivell per al Reial Madrid de Zinedine Zidane, enfrontat fins ara a equips d'una altra Lliga i que pretén tornar a protagonitzar una golejada com a local, per reforçar la seva confiança abans del retorn de la Lliga de Campions.

Els plans del tècnic francès, que va parlar per primera vegada de rotacions anunciant el canvi de Kovacic per Isco Alarcón, s'han torçat per temes mèdics. La nesperada recaiguda del gal·lès Gareth Bale, que no reapareixerà com estava marcat davant l'Athletic, i la lesió a l'espatlla del brasiler Marcelo que s'afegeix a la baixa de Pepe en defensa. El partit també serà important per aclarir els dubtes que sobrevolen sobre Cristiano Ronaldo. El portuguès sol respondre als dubtes amb gols i l'Athletic és una de les seves víctimes preferides. De fet, els seus catorze gols en tretze partits el converteixen en el futbolista que més gols li ha marcat en la història a l'equip basc.

El conjunt bilbaí no només no guanya des de fa nou anys el Reial Madrid al seu estadi sinó que a més ha sortit habitualment golejat en aquesta última dècada. A més hi ha les baixes, totes dues per sanció, de dos titulars habituals en les alineacions d'Ernesto Valverde, Mikel San José i Iñaki Williams, i el dubte de Markel Susaeta, amb grip.