Bona notícia per a Luis Enrique. No només a nivell de xifres, després que el dimecres el seu equip sumés 29 partits sense perdre i superés així la millor marca del club, sinó també pel que fa a la infermeria. El tècnic asturià va dirigir ahir al matí un entrenament a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, la principal novetat del qual va ser la presència del davanter Leo Messi. L'argentí, intervingut fa dos dies mitjançant una litotrícia per solucionar un problema renal, es va exercitar ahir sense cap mena de problema.

Messi va formar part de la resta del grup, en una sessió suau i de recuperació per a aquells jugadors que van disputar la tornada de la semifinal de Copa a Mestalla contra el València (1-1). Va ser el primer entrenament dels blaugrana per preparar el partit de Lliga d'aquest diumenge. Serà a partir de dos quarts de nou del vespre, contra el Celta de Vigo al Camp Nou. En la sessió d'ahir, el cos tècnic va treballar amb tots els futbolistes disponibles. L'equip, això sí, gaudeix avui d'un dia de descans i no tornarà a exceritar-se fins demà.

Nous objectius a la vista

Amb la classificació per a la final de la Copa del Rei i l'empat aconseguir a Mestalla contra el València (1-1) aquest passat dimecres a la nit, el Barça segueix batent rècords. Acumula un total de 29 partits sense perdre -plusmarca històrica del club- i s'ha classificat per a la seva tercera final copera consecutiva.

Des de la temporada 2008-09, el Barça ha estat capaç d'aconseguir el bitllet per a sis finals de Copa. En la seva història, els blaugranes han disputat 37 finals i n'han guanyat un total de 27, pel que aspiren a engrandir a un més el seu domini en aquesta competició.

Serà la tercera final consecutiva, com ja va passar en el trienni 1996-1998, encara que no és rècord en la història del club, ja que va disputar quatre finals consecutives a la dècada dels cinquanta: 1951 a 1954.

La classificació per a la final de l'actual edició la va aconseguir el dmecres, després de l'aclaparador 7-0 aconseguit a l'anada amb quatre gols de Luis Suárez i un triplet de Leo Messi. Al duel de tornada, també hi havia en joc un rècord: la possibilitat de superar els 28 partits com a invicte que compartia el Barça de Luis Enrique amb el de Pep Guardiola de la temporada 2010-11. La marca la va certificar el jove Kaptoum a sis minuts per al final establint l'empat definitiu.

Ara el rècord està situat en 29 partits. Des del 3 d'octubre de ?l'any passat, dia en el qual el Barça va perdre en el Sánchez Pizjuan (2-1) han passat un total de 129 dies, en els quals els de Luis Enrique s'han consolidat al capdavant de la Lliga, han conquerit el Mundial de Clubs i la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions.

En aquests 29 partits, el Barça ha aconseguit 23 victòries i 6 empats. Ha sumat 87 gols a favor (el que significa una mitjana d'uns 3 gols per partit) i n'ha encaixat només 15 (0,5).

El tècnic Luis Enrique ha utilitzat 29 futbolistes. Qui més minuts ha disputat és el davanter uruguaià Luis Suárez (2.070), encara que és el croat Ivan Rakitic el que ha participat en més partits (25). També en aquest període, Luis Suárez s'ha erigit com el màxim golejador de l'equip, amb un total de 30 dianes. L'uruguaià és seguit per Leo Messi (18) i Neymar. El brasiler ha anotat 16 gols i ha donat el mateix nombre d'assistències, la millor marca de l'equip en aquest aspecte.

De la seva banda, al llarg d'aquests 29 partits, a la porteria Claudio Bravo i Ter Stegen es reparteixen els minuts. El xilè és titular a la Lliga (17 partits i 8 gols encaixats), mentre que l'alemany és l'habitual en Champions i Copa del Rei (set gols encaixats).