El grup municipal d'ERC de Figueres ha sortit al pas de les informacions aparegudes aquests darrers dies sobre el seu vot contrari a la construcció d'un local social a l'Estadi Municipal. Des d'ERC recorden que "mai han votat a favor de la construcció del bar de l'Estadi de Vilatenim". En aquesta línia, els republicans "desmenteixen que el passat mes de novembre del 2015 el projecte rebés el vistiplau del plenari. Durant les comissions informatives només l'equip de govern de CiU i el PSC hi va donar suport, així com també la Junta de Govern formada pels mateixos partits polítics".

D'altra banda, des d'ERC es mostren "disposats a mantenir les reunions que calgui amb els responsables de la Unió Esportiva Figueres sense oblidar que davant les mancances d'instal·lacions esportives que pateix la ciutat ara no seria ni racional, ni solidari amb la resta de clubs i esportistes de la ciutat, destinar aquests 130.000 euros a un equipament destinat, tal com es descriu al programa funcional del projecte, a un ús "exclusiu d'activitats de formació i reunió de jugadors i pares del club", la Unió Esportiva Figueres".

Els republicans també demanen "que el Govern de la ciutat no actuï d'esquena a la resta de grups municipals, sigui més transparent i expliqui la realitat del projecte". La portaveu del grup municipal, Agnès Lladó, recorda que "l'aposta per la transparència i el diàleg sigui real. Amb la resta de grups municipals, entitats, associacions, clubs... En definitiva, amb tota la ciutadania".