El Barcelona visita aquest migdia el Ciutat de València, el camp del cuer, en un duel tan desigual com reflecteix la classificació i marcat per la por del Llevant de patir una nova exhibició de gols per part del líder de Primera. Després de golejar el València (7-0), amb una gran exhibició ofensiva, en l'anada de les semifinals de la Copa del Rei, el conjunt català reprèn el pols a la Lliga visitant el Llevant i amb un nou repte a l'horitzó: igualar els 28 partits que l'equip de Pep Guardiola es va mantenir invicte la temporada 2010-11. Aquesta ratxa, la millor de la història del club, la igualaria el conjunt de Luis Enrique si no perd al Ciutat de València, tot i que l'objectiu no és altre que la victòria per mantenir el lideratge a la Lliga.

En el seu partit número cent a la banqueta blaugrana, el tècnic asturià traurà el seu onze de gala davant el conjunt granota. Ja tindrà temps de fer rotacions a Mestalla la setmana que ve, on la volta de la semifinal copera s'ha convertit en un mer tràmit per als catalans després de la golejada al Camp Nou de dimecres passat. D'aquesta manera, tornarà a donar entrada en atac a l'habitual trident ofensiu format per Messi, Suárez i Neymar. Tot plegat, en un onze amb Bravo a la porteria i una defensa formada per Dani Alves a la dreta, Alba a l'esquerra i un eix format per la parella Piqué-Mascherano. Rakitic, de la seva banda, tindrà un lloc al mig del camp. Aquests últims van descansar a la Copa i tornaran a l'onze en detriment de Ter Stegen, Aleix Vidal, Mathieu, Iniesta i Arda Turan.

El partit es presenta com el més desigual de la jornada, ja que enfronta el líder i màxim aspirant al títol, l'equip que compta amb la famosa MSN-una tripleta que ha anotat 80 dels 105 gols que porta el Barcelona aquest curs- amb el cuer de la competició. En qualsevol cas, el conjunt blaugrana no es refia d'un rival que, malgrat les seves enormes limitacions, ha encadenat dues victòries seguides a casa i encara recorda que, fa dues temporades, en aquest mateix camp, només va poder arrencar un empat tot i mostrar-se molt superior al Llevant.

Bona dinàmica a casa

L'equip de Rubi arriba a la cita, curiosament, en el seu millor moment de la temporada com a local. Ha guanyat els dos últims partits jugats al Ciutat de València, davant el Rayo Vallecano (2-1) i Las Palmas (3-2), tot i que aquests resultats no li han permès abandonar l'últim lloc de la classificació. L'equip de l'exentrenador del Girona, Rubi, té en Giuseppe Rossi, incorporat aquest mercat d'hivern, una de les grans amenaces del partit.