Alberto Perea va ser sense cap mena de dubte el gran protagonista de la primera volta de la Lliga a l'Olot. El mitjapunta manxec, arribat a darrera hora i gairebé de rebot, de seguida va demostrar la seva gran qualitat amb accions i gols que van donar molts de punts a l'equip de Rodri. De fet, en un bon grapat de partits, Perea es va carregar l'equip a l'esquena per esgarrapar punts i victòries que han fet que, de moment, els garrotxins es mantinguin fora del descens. El temor de la directiva de l'Olot de perdre'l al mercat d'hivern anava creixent a mesura que el futbolista signava actuacions notables. La intenció era retenir-lo fins al juny però una irrebutjarble oferta del Barça B el va fer volar de la Garrotxa. Menys d'un mes després del seu últim gol de vermell, Perea es retrobarà aquesta tarda amb el seus excompanys en un partit "estrany", com ell mateix reconeixia aquesta setmana.

El partit d'aquesta tarda al Miniestadi es presenta d'allò més complicat per a l'Olot. Els de Rodri hi arriben després de sumar un punt contra el Reus, segon classificat, però amb la necessitat imperiosa de treure-hi quelcom de positiu. I és que ja fa moltes jornades que l'amenaça del descens truca a la porta i de moment els garrotxins se'n van sortint. La igualtat i el gran nombre d'equips implicats a la part baixa afavoreix els de Rodri, que confien seguir esquivant la 16a posició tot donant la sorpresa avui al Miniestadi.

L'Olot ja va demostrar a la primera volta que és capaç de tenir el Barça B contra les cordes. Aquell dia però, la pilota no va voler entrar i Rolón va decidir amb un gol de falta directa (0-1). "No crec que sigui un partit tan decantat com el de l'anada, on vam ser molt superiors. Serà molt més complicat", explicava Rodri.

El tècnic de l'Olot considera que una de les claus per superar el Barça B pot ser la possessió. "Per guanyar hem d'estar bé defensivament, no hem de concedir opcions clares al rival i tenir la màxima estona que puguem la pilota. Si els traiem la pilota, ells atacaran menys i nosaltres tindrem més possibilitats. Aquest és l'objectiu", deia. Rodri no podrà comptar aquesta tarda amb Sergio Ortiz. El migcampista andalús va patir una punxada al bessó en un entrenament i es perdrà el partit. Tampoc hi serà encara el darrer fitxatge, Roger Bonet. El central incorporat procedent de la Pobla de Mafumet és a la recta final de la seva recuperació del genoll i encara no està disponible. De la seva banda, Gato continua de baixa per la lesió que es va fer contra el Vila-real B.

El Barça, de la seva banda, arriba al duel en una clara dinàmica positiva. Les nou incorporacions que ha fet el filial blaugrana al mercat d'hivern, entre les quals l'exdavanter del Llagostera Salva Chamorro, estan donant un rendiment immediat, tal i com desitjava el club, i l'equip encadena tres victòries consecutives (Pobla Mafumet, Espanyol B i l'Hospitalet). Aquests nou punts han allunyat força el segon equip blaugrana de les posicions de descens on havia navegat fins a l'aturada per les vacances de Nadal.