Si no teniu plans aquest cap de setmana, o voleu aïllar-vos del Carnaval, us presentem algunes propostes esportives -tant per participar com per veure- que tindran lloc a l'Alt Empordà entre aquest dissabte dia 6 i diumenge dia 7 de febrer.

CURSES I ACTIVITATS

La Fundació Oncolliga organitza, aquest diumenge dia 7 (a les 10 del matí) a Figueres, la prova Run 4 Càncer. Es tracta d’una cursa solidària (de 5 km si es fa caminant o de 10 km si es fa corrent) organitzada amb l’objectiu de recaptar fons per als malalts de càncer i els seus familiars.

La peculiaritat d’aquesta activitat esportiva és que se celebra simultàniament a set poblacions gironines on l’Oncolliga té delegacions. A més de Figueres, hi participen Salt, Porqueres, Olot, Planoles, Palafrugell i Riudellots. A Figueres, el punt d’inici serà el poliesportiu municipal. Les inscripcions es poden fer al web de l'Oncolliga o el mateix dia a les 8.30 h; i el preu va dels 8 als 10 €.

Una altra activitat on es pot participar és el futbolgolf. El Futbolgolf Catalunya organitza, aquest dissabte dia 6 a les seves instal·lacions de Maçanet de Cabrenys, un campionat d’hivern. Hi haurà dues rondes i s’hi poden inscriure jugadors a partir de 10 anys. Hi prendran part competidors destacats del club com el peraladenc Tito Téllez, campió de l’Open d’Espanya el 2013. Us podeu apuntar al campionat a través del Facebook Futbolgolf Cat.

FUTBOL

A Tercera Divisió, el Peralada té un duel crucial (diumenge, 17 h) davant el Morell, un rival tarragoní que també es troba en zona de descens a Primera Catalana. El futbol regional gaudeix de jornada de descans, però s'ha aprofitat per posar-se al dia amb partits que hi havia pendents. A Segona Catalana, el Vilamalla rep (dissabte, 16 h) el Cornellà de Terri amb l'objectiu d'escapar-se del descens, mentre que a Quarta Catalana el Cadaqués juga davant el Llers (diumenge, 16.30 h).

En futbol sala, el Cadaqués té un duel a vida o mort per seguir optant a la permanència a Primera Nacional i aquest dissabte (12 h) en el poliesportiu de Llançà rebrà el Baix Montseny en el duel de cuers.

BÀSQUET

Tot i que hi ha equips de bàsquet que han ajornat els seus partits per Carnaval, d'altres seguiran competint aquest cap de setmana. A Tercera Catalana, aquest dissabte l'Adepaf rep la Cellera (18 h) en el poliesportiu municipal mentre que el Grifeu, en ratxa, tindrà la visita d'un Palafrugell que li trepitja els talons (19 h).

A Tercera Territorial A hi haurà derbi altempordanès aquesta jornada, amb el duel entre l'Escolàpies i l'Escala B (dissabte, 19 h) en el pavelló municipal figuerenc. En noies, a Tercera Catalana, aquest dissabte es viuran els duels Vilafant-Lloret (17.30 h) i l'Escala-Vilablareix (18.30 h).

POLIESPORTIU

En hoquei patins, l'equip B del Jonquerenc femení rebrà la visita del Barberà (diumenge, 12 h) i en handbol el sènior masculí del Club Handbol Empordà Esplais s'enfrontarà, aquest dissabte al pavelló castelloní, al Ràpid Cornellà (17.45 h).

Qui tampoc descansa són les sèniors de vòlei. Per una part, el CV Sant Pere Pescador jugarà davant el Gavà aquest dissabte (18 h) a la fase d'ascens a Segona Catalana, mentre que el CV Figueres serà visitat pel Vòlei 6 Manresa (dissabte, 16 h) en el poliesportiu en un duel per a la permanència a Tercera.

Pel que fa a la Lliga Catalana d'escacs, aquest cap de setmana hi haurà els següents enfrontaments a la comarca, entre aquest dissabte i diumenge: Figueres A-Foment; Dotze Castells de Llers-Blanes i Figueres D-L'Escala.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.