El pare de davanter brasiler Neymar da Silva va exculpar el seu fill en la seva declaració davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, en afirmar que el jugador no va tenir res a veure amb la gestió del seu fitxatge pel Barcelona, que s'investiga per delictes d'estafa i corrupció entre particulars. L'investigat va explicar punt per punt els contractes que van servir per fitxar el seu fill, que va començar a jugar per al Barcelona el 2013.

Per part seva, Neymar va declarar que, en el seu fitxatge pel Barcelona, ell es va limitar a signar els documents que li presentava el seu pare. El futbolista va assegurar al jutge que quan estava jugant al Santos ell volia per sobre de tot passar a formar part del Barcelona, però que no va participar en la negociació d'aquell traspàs. Va dir que ell feia el que li deia el seu pare, que és el seu representant legal, però no li va atribuir cap irregularitat i va assegurar que confia totalment en ell.

A la sortida, el pare del davanter brasiler va assegurar als periodistes que el seu fill no ha rebut cap oferta del Reial Madrid en les últimes setmanes i que la renovació pel Barcelona depèn de les causes que té pendents en els jutjats.

La declaració de Neymar va aixecar una expectació mediàtica poques vegades vista. El futbolista brasiler va sortir després de prestar declaració durant una hora i mitja davant del jutge José de la Mata, que l'investiga per un possible delicte d'estafa en la seva arribada al Camp Nou. Mentre un centenar de periodistes l'esperaven per intentar caçar alguna declaració, el jugador es va aturar fins a tres vegades per signar autògrafs als fans que es barrejaven entre els representants dels mitjans de comunicació, alguns lluint pancartes que l'idolatraven.

Neymar va comparèixer davant del jutge José de la Mata en el marc d'una querella interposada pel fons DIS, que es considera estafat per no haver percebut tots els diners que li corresponia en el fitxatge en concepte de drets federatius. Precisament el jugador va rebutjar respondre les preguntes plantejades per l'advocat de DIS. Vestit amb texans, camisa blanca, jaqueta negra amb rivets platejats i ulleres de sol de mirall, el futbolista va abandonar l'Audiència en una furgoneta negra amb els vidres tintats.

Unes hores abans, la representant del Santos Fátima Cristina Bonassa havia assegurat al jutge que se senten enganyats per Neymar després de conèixer els detalls del seu fitxatge pel Barça.