L'arribada de Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat ha provocat canvis entre els alts càrrecs del Govern i ahir es va saber que el lloretenc Ivan Tibau deixa de ser el secretari general de l'Esport sent rellevat pel fins ara president del Consell Català de l'Esport. Tibau era el màxim representant de l'esport a Catalunya des de fa cinc anys, coincidint amb l'arribada d'Artur Mas i de Convergència a la Generalitat, quan el 18 de gener del 2011 va substituir Anna Pruna, de l'òrbita d'Esquerra Republicana. Demà al migdia, el Museu Colet serà l'escenari del traspàs de poders entre Tibau i Figueras. Sense confirmació oficial del nom dels delegats territorials, el fet que el càrrec de secretari general de l'Esport de la Generalitat segueixi en mans de CDC, Figueras va ser diputat, fa pensar que, amb tota probabilitat, Pep Pujols continuarà exercint a Girona.

Ivan Tibau es va acomiadar ahir del món de l'esport català amb una carta pública, on entre altres reflexions, escrivia: "Han sigut anys molts intensos i al mateix temps molt enriquidors. He tingut la sort de poder compartir amb tots ?vosaltres i en primera persona la grandesa de l'esport a Catalunya. Hem viscut, sens dubte, anys molt difícils en tots els aspectes, però tot i així podem dir, avui dia, que hem pogut sobreviure i estem en situació de seguir avançant"

Exjugador d'hoquei patins a primer nivell amb Tordera, Igualada, Blanes i Lloret Ivan Tibau va ser el capità de la selecció catalana que va guanyar el Mundial B a Macau el 2004, anteriorment havia estat campió del món absolut amb Espanya, i també va entrenar durant tres temporades el Lloret abans de deixar-ho per ocupar el càrrec de secretari general de l'Esport. En política, Ivan Tibau també va ocupar el càrrec de regidor de l'Ajuntament de Lloret per CiU amb Xavier Crespo d'alcalde.

Per la seva banda, Gerard Figueras dirigia el Consell Català de l'Esport des del 2013. Antic president de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Figueras va ser diputat de CiU al Parlament i actualment és regidor de l'Ajuntament de Vilanova.