Els resums dels partits de bàsquet de l'última jornada amb representació altempordanesa són els següents:

L’Escala 84-72 Arenys B. El sènior A de l’Escala es va imposar, dissabte passat, a l’Arenys B, malgrat tenir cinc baixes sensibles (Adrià Cantenys, Sergi Company, Xavi Jaén, David Capella i Arnau Vizcaíno).

L’equip d’Albert Clopés encadena la quarta victòria seguida i es col·loca a una victòria de la promoció d’ascens a Primera Catalana.

Bàsquet Vilafant 98-68 La Cellera. El Vilafant va recuperar l’autoestima amb un triomf contundent davant la Cellera, que es troba en zona de descens. Els nois de Ful De Alcaraz i Bru Rovira van posar un ritme fort des de l’inici, però no van trencar el partit fins al tercer quart, quan el rival va començar a desgastar-se.

Vilafant: Pere Cristina, Pau Castillo, Aleix Sajet, Àxel Ripoll i David Brun -cinc inicial-, David Vicente, Adrià, Pau Capel, Quintana, Àngel, Sergi i Marc Nebot.

Parcials: 14-19, 31-16, 24-18 i 29-14.

La Salle Girona 50-75 Grifeu. El Grifeu es va treure la son de les orelles ben aviat a la pista de la Salle Girona tot i iniciar el partit el diumenge a les 10 del matí. Malgrat les absències, els llançanencs van realitzar un joc molt seriós en defensa i amb un gran atac. El Grifeu, que venia de tombar el líder, va dominar el partit ja des del primer quart davant un rival que lluita per eludir el descens.

Palafrugell 68-40 Adepaf. Una mala primera part va condemnar, pel que quedava de partit, l’Adepaf a Palafrugell. La poca intensitat en defensa i la dificultat per aconseguir bons llançaments en atac van ser els

factors determinants. Tot i pujar la intensitat a la represa, els de Jordi Marull ja no hi van ser a temps per a retallar diferències.

Adepaf: Porras, G. Sanz (3), Punset (6), Mckechnie, Coderch, A. Sanz (6), M. Garriga, Cardona, Balot (3), Ruano (6) D. Garriga (5) i Casanova (8).

Tirs lliures: 8/17. Faltes personals: 23.

Parcials: 20-7, 11-4, 13-13 i 24-16.

L’Escala B 62-45 Begur. Després de tres derrotes, el sènior B de l’Escala es va retrobar amb la victòria a casa. L’equip de Goran Minic guanyava de 28 a la primera part.

llagostera/castelló

En un duel clau per escapar-se de la zona baixa, el Castelló va acabar cedint de deu punts a la pista del Llagostera.

D’aquesta manera, els de Jordi ­Sánchez continuen en penúltim lloc.

Farners 84-65 Escolàpies. Tot i disputar un partit força complet, l’Escolàpies va cedir a Santa Coloma de Farners per les nombroses pèrdues de pilota i el poc domini en el rebot en estones del duel.

Malgrat 75-40 Roses femení. El Roses no va poder traslladar les bones sensacions que havia tingut a Badalona i dissabte va cedir clarament a la pista del quart classificat, el Malgrat.

Fornells 63-35 Bàsquet Vilafant femení. L’inici dubitatiu del Vilafant femení a la pista del Fornells, amb atacs lents i sense ritme, va frenar les seves esperances per mantenir la segona posició.

Vilafant: Paula, Laia Carreras, Elena, Laura, Mar, Clàudia, Nere, Ruth, Gio i Laia Santos.

Salt B 37-52 Adepaf femení. L’Adepaf va superar el Salt gràcies a partir d’un bon segon quart, on les figuerenques van pujar el ritme defensiu i, en conseqüència, recuperaven moltes pilotes, fet que permetia fer cistelles fàcils.

Adepaf: Malirach (2), Pujol (12), Ramos (4), Quintero (11), Peré (5), Puig (10), Sirbikyte (8), Rebollo (10). Triples: 7. Tirs lliures: 1/3. Faltes: 12.

Parcials: 15-17, 8-16, 4-18 i 10-11.

Torroella 27-52 L’Escala femení. Contra el cuer Torroella, l’Escala no va tenir problemes i es va emportar la victòria en el duel veïnal de la jornada.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.