Espanya va tornar a quedar a les portes del títol continental, després de perdre per 24-17 davant Alemanya en una final de l'Europeu de Polònia en la qual Espanya mai va tenir opcions de victòria. Els enormes problemes ofensius del conjunt espanyol, que tan sols va poder anotar sis gols a la primera part, van condemnar als de Manolo Cadenas. La desfeta d'ahir, s'uneix a les encaixades a les finals de 1996 davant Rússia, 1998 davant Suècia i 2006 davant França.

Una derrota que obligarà Espanya a haver de segellar el seu bitllet olímpic el proper mes d'abril al duríssim preolímpic on s'hauran de mesurar amb Eslovènia, Suècia i l'Iran. Un mal menor davant la desolació d'un conjunt espanyol, que després de no faltar a la cita amb les semifinals, amb l'excepció dels Jocs Olímpics de Londres, des de l'any 2011 en cap gran cita internacional, somiava penjar-se a Cracòvia el seu primer or continental. Final que sempre quedarà associada a la memòria de l'handbol espanyol a la figura del jove porter alemany Andreas Wolff, que amb gairebé un 50% de parades, va representar ahir, millor que ningú la impotència ofensiva de l'equip espanyol. De fet, Espanya no va poder anotar el seu primer gol fins ja superats els primers sis minuts de joc, una circumstància que no va desaprofitar Alemanya per donar, de la mà d'un inspirat Kai Hafner, una primera estirada (4-1) a l'electrònic, per arribar al descans amb un 10 a 6. A la represa, no hi va haver res a fer, i les diferències es van mantenir. Al final 24-17.