El Camp Nou enfrontarà avui Barcelona i Atlètic de Madrid (16.00, Canal Plus Liga) en un duel directe pel lideratge de la classificació, ara en poder del conjunt blaugrana, tots dos amb 48 punts, i potser per mitja Lliga, en un xoc imponent i amb menys marge d'error per a l'equip blanc-i-vermell.

És una gran oportunitat per al Barça d'assestar un cop a la Lliga. Una victòria dels catalans sumada a un altre triomf, el 17 de febrer, contra l'Sporting Gijón, en el partit ajornat de la primera volta, el consolidaria al capdavant de la taula i podria deixar Atlètic i Reial Madrid a sis i set punts, respectivament. El Barcelona acaba de treballar durament per eliminar l'Athletic Club a la Copa del Rei, però Luis Enrique no es deixarà res al tinter per rebre el conjunt blanc-i-vermell. Recuperats Jordi Alba (elongació del bíceps femoral), Arda Turan i Andrés Iniesta (angines), el tècnic té on triar.

Després de descansar a la Copa, Bravo tornarà a ocupar la porteria, Piqué i Mascherano formaran de nou la parella de centrals titulars i Alba retornarà al lateral esquerre. L'únic dubte en defensa és saber si Dani Alves es mantindrà al lateral dret de titular o cedirà el seu lloc a Aleix Vidal. Busquets, suplent contra l'Athletic en estar convalescent també d'unes angines, tornarà a la titularitat en la seva indiscutible posició de pivot defensiu, escudant Iniesta i Arda Turan, que s'enfronta al seu ?exequip, o Rakitic, que faran de volants. A dalt, els blaugranes podran comptar amb el seu demolidor trident al complet -Messi, Luis Suárez i Neymar- ja que aquest últim s'ha recuperat a temps de la trepitjada que va patir al turmell dret en l'últim partit de Copa.

La visita al Camp Nou és clau per a l'Atlètic. "Un bon resultat ens donaria moltes aspiracions de lluitar per la Lliga. I busquem això", va dir Gabi, e l capità blanc-i-vermell, conscient que una derrota els allunyaria a tres punts, amb l'afegit del partit ajornat i pendent del Barça. No els descartaria ni de bon tros de la pugna amb el club blaugrana i el Reial Madrid per una Lliga que ja van guanyar fa dos cursos, el 2013-14, culminada precisament amb un 1-1 al Camp Nou, però sí que seria una distància rellevant, a més de perdre la diferència particular, després de l'1-2 del 12 de setembre a Madrid.

Simeone, amb les baixes del portuguès Tiago Mendes, per lesió, i de l'argentí Ángel Correa, per sanció, sortirà amb tot o gairebé tot el seu onze tipus a Barcelona, pràcticament el mateix que va alinear dimecres passat a la Copa del Rei amb algun canvi. Un d'ells és segur: l'eslovè Jan Oblak torna a la porteria. Vietto o Jackson Martínez seran la parella del francès Griezzman en atac. Torres no ha entrat a la convocatòria.