Si no teniu plans aquest cap de setmana i voleu participar o veure alguna activitat esportiva, us presentem algunes propostes que tindran lloc a l'Alt Empordà entre aquest dissabte dia 30 i diumenge dia 31 de gener.

CURSES:

Aquest dissabte (10 h) tindrà lloc, a Palau-saverdera, la segona edició de la Marxa Popular de Muntanya Balcó de l’Empordà, que constarà d’un recorregut assequible de 6 quilòmetres i 426 metres de desnivell. Es tracta d’una activitat popular, solidària i no competitiva, i tota la recaptació es destinarà a La Marató de TV3 -el preu de les inscripcions va dels 2 als 8 euros, segons l’edat i quan es faci.

Navata acollirà, l'endemà diumenge (10.30 h), la tercera edició de la Carnatrail. Es tracta d’una cursa popular de 14 quilòmetres -també té una marxa de 3 km- on des de l’organització, Oncolliga i els Guixaires, animen a anar-hi disfressat. Les inscripcions van dels 3 als 5 € i els beneficis es destinaran a l’Oncolliga i a La Casa dels Xuklis.

FUTBOL:

A Tercera Divisió, el Peralada rep (diumenge, 17 h) un enratxat Europa amb la missió de sortir de la zona de descens a Primera Catalana. En aquesta categoria, la Jonquera segueix somiant amb l'ascens a Tercera Divisió i el Lloret (diumenge, 16 h) el posarà a prova. Per sota, el Base Roses (dissabte, 15.30 h) s'enfronta al líder indiscutible de Segona, el Llagostera B, que té el figuerenc Miquel Juan «Xampi» a les seves files.

El duel Marca de l'Ham-Llançà, segon i quart classificat de Tercera Catalana (diumenge, 16 h) i el Vilajuïga-Lladó, quart i cinquè de Quarta Catalana (dissabte, 15.45 h) són els duels més interessants de les dues últimes categories del futbol territorial.

En futbol sala, el pavelló de Castelló d'Empúries viurà un duel d'alt voltatge (dissabte, 18.30 h) en què el CFS Esplais, que recupera Carlos Ruiz d'entrenador, té la possibilitat de prendre-li el lideratge de Lliga Nacional al Ripoll. A Segona Territorial, el Sala Roses s'enfronta al Vilobí (diumenge, 10 h).

BÀSQUET:

El primer equip de l'Escala A, que viu un moment dolç a Segona Catalana, juga (dissabte, 18.15 h) davant l'Arenys B amb la intenció d'apropar-se a les places de promoció d'ascens. Els d'Albert Clopés jugaran abans del duel entre el seu filial i el Begur (20 h), en un partit de Tercera Territorial A. A Tercera Catalana, el Vilafant (dissabte, 16 h) rep la visita de la Cellera.

POLIESPORTIU:

En tennis taula, el CER l'Escala situat a la Superdivisió s'enfronta a l'Irun Leka Enea (dissabte, 17 h) i en hoquei patins els sèniors del Club Patí Jonquerenc juguen com a locals: les noies davant el Lloret (diumenge, 18 h) i els nois contra el Cassanenc (divendres, 21.50 h). Pel que fa al vòlei, les noies del CV Sant Pere Pescador debuten davant el Sàndor (dissabte, 18 h) en el primer partit de la fase d'ascens a Segona Catalana i en waterpolo l'absolut femení del CW Figueres tornarà a jugar com a local per tercera setmana seguida, aquest cop contra el Santa Eulàlia (dissabte, 19.30 h).

La Lliga Catalana d'escacs, que va donar el tret de sortida la setmana passada, tindrà els següents enfrontaments a la comarca, aquest diumenge: Figueres B-Taradell Centelles, Figueres C-Tordera, L'Escala-Santa Eugènia B, Dotze Castells B-Santa Eugènia D, Alt Empordà Peralada A-Olot E, Figueres E-Banyoles D i Alt Empordà Peralada B-Caldenc C.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.