25 de gener de 2016
25.01.2016
Futbol base

El MIC impulsa la cinquena edició del Premi Dani Montesinos

Els estudiants de periodisme poden presentar els seus treballs fins el 15 de març i el guanyador del guardó obtindrà una estada en pràctiques al Canal BeIN SPORTS

25.01.2016 | 16:54
El lliurament del premi de l´any passat

Impulsar el periodisme esportiu i promocionar els joves periodistes són dos dels objectius del Premi Dani Montesinos, que convoca per cinquè any el Torneig Internacional de Futbol Base MIC – Mediterranean International Cup, en aquesta ocasió amb la col·laboració de MEDIAPRO. El guardó reconeixerà un treball elaborat per un estudiant de periodisme i permet obtenir una estada en pràctiques al Canal BeIN SPORTS de televisió. El termini per presentar les candidatures es tancarà el dimarts 15 de març.

El Premi de Periodisme Esportiu Dani Montesinos té la voluntat de recordar la figura del periodista de La Sexta, que va morir en accident de trànsit, i donar un impuls d´il·lusió i promoció als joves estudiants perquè puguin sumar experiència en un mitjà de comunicació. Els participants que optin al premi hauran d´entregar un treball periodístic que s´haurà de centrar en la temàtica del futbol base o bé de les categories territorials, en qualsevol de les seves múltiples vessants. Al guardó s´hi podran presentar estudiants de qualsevol dels estudis de grau de Periodisme o bé dels postgraus i màsters de Periodisme Esportiu.

Les candidatures es poden realitzar en català o en castellà i en qualsevol format (premsa escrita, premsa digital, fotografia, ràdio o televisió). El treball es pot haver publicat en un mitjà de comunicació, ser fruit d´un treball acadèmic en el marc dels seus estudis o bé elaborat expressament per a aquest premi.

El guardó es va crear l´any 2012 i, en la primera edició, el premi va ser entregat a títol pòstum a Dani Montesinos. El 2013 va ser lliurat al Col·legi de Periodistes de Catalunya com a reconeixement a tots els professionals del periodisme esportiu que han treballat en el torneig MIC des de la primera edició. El 2014 es va donar un pas més en la definició del Premi de Periodisme Esportiu Dani Montesinos i es va oferir als estudiants la possibilitat de continuar la seva formació com a professional del periodisme esportiu a GolT i, a partir d´aquest any, al Canal BeIN SPORTS. Els últims guanyadors del premi han estat Nacho González (2014) i Pau Folqué (2015).

Juanjo Rovira, director del torneig MIC, destaca que el Premi Dani Montesinos té com a objectiu ser una oportunitat per als estudiants de periodisme esportiu, ja que se´ls ofereix la possibilitat de continuar la seva formació en un mitjà de comunicació com BeIN SPORTS, i assenyala la importància que aquests futurs periodistes "s´interessin en el futbol base". En aquest sentit, Rovira destaca que en cada edició del MIC "els petits futbolistes que hi participen ens ofereixen una classe magistral de valors i esportivitat".

Les bases del premi es poden consultar al lloc web micfootball.com.

Equips i jugadors de primer nivell

La 16a edició del Torneig Internacional de Futbol Base MIC – Mediterranean International Cup se celebrarà entre el 22 i el 27 de març de 2016 a diverses poblacions de la Costa Brava. L´organització calcula que hi tornaran a participar més de 230 equips procedents d´arreu del món i l´any passat van estar representats al torneig fins a 34 països diferents dels cinc continents.

Per les anteriors edicions del MIC hi han passat equips de futbol base de primer nivell i jugadors que actualment centren el panorama futbolístic internacional. És el cas de Leo Messi, Neymar Jr, Gerard Piqué, Sergi Busquets, Marc Bartra, Sergi Roberto i Jordi Alba (FC Barcelona), de Marcelo Vieira (Real Madrid CF), Lucas Silva (Olympique de Marsella), de Cesc Fàbregas (Chelsea FC), de Lucas Leiva i Coutinho (Liverpool FC), de Víctor Álvarez (RCD Espanyol), de Lucas Moura (Paris Saint Germain) i de Juan Mata (Manchester United).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook