El Vila-real ha empatat davant de l'Espanyol a Cornellà el Prat, amb un gol en el 88 de Mussachio, després que els catalans haguessin dominat el partit fins als instants finals.

Semblava que el xoc era dels de Galca, més incisius, ordenats i amb un futbol gairebé sense fissures. De fet, menys de quatre minuts han tardat a fer somriure l'empresari xinès Chen Yansheng, nou propietari. Caicedo ha controlat a la frontal, s'ha desfet de Bailly, ex-blanc-i-blau, i ha definit amb precisió.

Els futbolistes del Vila-real han reclamat mà del davanter equatorià en iniciar la jugada, encara que el gol ha pujat al marcador. La diana de l'amfitrió ha descol·locat el bloc groc, amb dificultats en la circulació en els primers quinze minuts del duel. Filtrar passis a la parcel·la ofensiva era complex.

Tot i això, a poc a poc els de Marcelino han pres el pols al xoc. Han avisat amb un centre de Denis Suárez des de l'esquerra que ha acabat en un remat de Soldado, en fora de joc. El gallec, un dels més perillosos del Vila-real, examinava la seguretat de Javi López.

Els catalans, amb tot, mantenien el control. Fins i tot han pogut augmentar el seu avantatge fixant les seves assistències a Caicedo. Però la qualitat groga s'ha imposat finalment. Cop de taló de Soldado cap enrere, Bladers apareix des de la segona línia i bat Pau López per baix en el minut 25.

Un nou escenari, que Burgui no ha alterat malgrat la seva fuetada al pal des de la vora de l'àrea en la següent jugada. El xoc era un pols d'anada i tornada: Bakambu retallava a Álvaro i fallava el seu un contra un davant Pau i, després, Caicedo queia a terra en encarar Arèola, en forcejar amb Bailly. L'Espanyol ha reclamat penal.

A més, Burgui ha reclamat mans de Dos Santos en intentar un centre. El col·legiat, en els dos casos, ha deixat seguir el joc. Sigui com sigui, el migcampista extremeny ha trobat el tresor aviat. En el minut 40, la seva assistència s'ha convertit en el segon gol dels seus després que Gerard Moreno empenyés la pilota. El català, ex del Vila-real, no ha celebrat la seva diana.

L'única mala notícia per als blanc-i-blaus abans del descans ha estat la lesió de 'Felipao' Caicedo. Ha entrat Salva Sevilla per ell. Amb Moreno en punta en la represa, les revolucions de l'Espanyol no han baixat: el barceloní volia que fos la seva nit.

Els de Galca seguien prement i, en el 53, han gaudit d'una doble ocasió de l'ex del Vila-real i de Marco Asensio, que ha atrapat el porter.

El submarí apareixia el just. Contres tímides, frustrades per una ben plantada saga catalana. La pissarra de Marcelino no trobava la forma d'empatar. El seu equip només s'ha acostat amb una falta directa que Soldado enviament fora. Poc més. El tècnic ha apostat per refrescar l'atac i ha canviat Dos Santos per Baptistao.

Els dos conjunts han reduït el ritme i els riscos. També la seva fluïdesa i les seves ocasions. La defensa del Vila-real impedia tants acostaments locals, mentre que l'Espanyol tampoc es llançava en tromba cap al tercer a Cornellà. Preferia vigilar els seus espais i protegir el marcador.

Els serveis de córner eren la principal fórmula d'acostament dels dos equips. Tot apuntava a un final sense sorpreses, però a falta de dos minuts hi ha hagut de tot: gols, polèmica i expulsions. Mussachio ha empatat el partit en rematar un córner des de l'esquerra.

Els futbolistes de l'Espanyol han recriminat a l'àrbitre i al línia una falta prèvia de l'argentí en el salt sobre el porter Pau López. Cas omís del col·legiat, que ha ensenyat la segona groga a Gerard Moreno per protestar. Ja no hi ha hagut més sorpreses al feu blanc-i-blau.

Fitxa tècnica:

2 - RCD Espanyol: Pau; Javi López, Álvaro, Roco, Duarte; Diop, Jordà; Gerard Moreno, Marco Asensio, Burgui (Víctor Álvarez, min.68) i Caicedo (Salva Sevilla, min.42).

2 - Vila-real CF: Arèola; Mario, Mussacchio, Bailly (Bonera, min.46), Jaume Costa; Dos Santos (Baptistao, min.64), Bladers, Bruno, Denis Suárez; Bakambu i Soldado.

Gols: 1-0, min.4: Caicedo; 1-1, min.25: Bladers; 2-1, min.40: Gerard Moreno; 2-2, min.88: Mussachio.

Àrbitre: Pérez Montero (col·legi andalús). Ha expulsat Gerard Moreno (min.88). Ha amonestat Joan Jordán (min.35), Jaume Costa (min.55), Salva Sevilla (min.79), Víctor Álvarez (min.88).

Incidències: partit corresponent a la vint-i-unena jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi de Cornellà-el Prat davant de 16.251 espectadors.