El Barça s'ha imposat al camp del Màlaga després de patir durant bona part del joc. Els blaugrana, que s'han avançat immediatament al marcador amb un gol de Munir, han suat per superar els locals. Finalment, Messi ha salvat els mobles del conjunt que ha estat dominat pel Màlaga bona part de l'enfrontament.

El Barça s'ha avançat per mitjà de Munir El Haddadi, amb prou feines quan feia un minut que havia començat un xoc que ha estat intens, encara que després ha empatat el veneçolà Juanpi Añor a la mitja hora, en un primer temps en què Màlaga ha estat pletòric i ha pressionat molt l'equip de Luis Enrique Martínez, que al final ha desequilibrat la balança als sis minuts de la represa amb un gol de Messi.

El 0-0 ha durat amb prou feines un minut. Una badada de la saga malaguista ha permès que l'uruguaià Luis Suárez s'endinsés a l'àrea, després d'un servei de Messi, i el seu passi lateral l'ha empès Munir, sol en la línia de gol, al fons de la meta de Kameni per fer el 0-1.

A partir d'aquí, el decorat del partit ha canviat completament. El Màlaga no s'esperava aquest inici, però els errors es paguen i el central argentí Marcos Angeleri, que reapareixia, no ha estat contundent i ha habilitat en aquesta acció el davanter uruguaià.

El conjunt malagueny, copejat, ha anat per l'empat avançant línies i jugant per les bandes. Un centre per l'esquerra l'ha rematat de cap el brasiler Charles i ha marxat fora, en uns moments en què el Barcelona ha estat a la mercè dels locals.

Així, un córner allunyat per la defensa blaugrana l'ha enganxat l'uruguaià Gonzalo 'Chory' Castro, però el seu tret ha topar amb el pal després de tocar el porter xilè Claudio Bravo, en el minut 14.

El Màlaga, amb la seva alta pressió, tenia ficat al Barcelona en el seu propi camp, que no estava a gust i es mostrava lent en la conducció de la pilota, encara que mantenia el control del joc.

Un error de Vermaelen ha propiciat que Charles es quedés franc davant de Bravo, però l'entrada de l'argentí Mascherano ha evitat l'empat en una acció en què els malaguistes han demanat penal i que ha acabat amb targeta groga per al punta brasiler per simular.

El Barcelona anava acumulant errors en la sortida de la pilota i una entrega de Bravo al malaguista Cop no l'ha aprofitar Ignacio Camacho.

El Màlaga mereixia la igualada i ha arribat en una entrega errònia de Mascherano al malaguista Miguel Torres, qui ha posat una pilota en la frontal a Cop i Juanpi, en el punt de penal, ha batut per sota Bravo als 31 minuts.

El partit va seguir pel mateix camí, amb un Barcelona desconegut i un Màlaga viu, ràpid i amb dues puntes, Charles i Cop, que li creaven problemes. Un tret del croat l'ha solucionar bé Bravo.

Tot i així, el Barcelona ha pogut avançar-se novament, amb un tret de Munir que ha allunyat Kameni i el rebuig ha arribat a Messi, que només havia d'empènyer la pilota, però ha aparegut Torres per allunyar la pilota i evitar l'1-2.

En la represa, el Barcelona, amb la sortida del central francès Mathieu per un desafortunat Vermaelen, ha avançat línies i ha manat davant un Màlaga una mica timorat.

I l'empat ha durat poc, perquè un centre per l'esquerra del brasiler Adriano Correia no l'ha allunyat cap defensor malaguista, la pilota l'ha passat a Torres i Messi, dins de l'àrea petita, en una semixilena, ha avançat de nou l'equip blaugrana.

El Màlaga no mereixia aquest càstig, però l'enganxada diferenciava un i altre equip, com en una altra acció dels locals que ha acabat amb un tret del Chory Castro i que no ha tallat Bravo, però no hi ha hagut ningú dels malaguistes per empènyer la pilota.

L'enfrontament ha entrat en un moment variable, avorrit, encara que el Màlaga era el que premia amb una altra acció en què Camacho es va trobar a Bravo i Cop, però aquest no ha pogut connectar amb la pilota en el rebuig del porter. Després l'ha tingut Rosales amb un remat des de fora, també sense èxit.

Els malaguenys han mort en l'intent davant un Barcelona que ha pogut marcar el tercer al final, però Messi s'ha trobat amb Kameni, i s'ha arribat al final d'un xoc sofert per als barcelonistes, que tot i així han tret partit als errors del Màlaga en defensa i en atac. Amb aquesta victòria, el Barça suma tres punts més abans de rebre l'Atlètic de Madrid a casa.

- Fitxa tècnica:

1 - Màlaga: Kameni; Rosales, Weligton (Duda, m.82), Angeleri, Miguel Torres; Juanpi, Recio (Fornals, m.68), Camacho, Chory Castro; Cop (Santa Cruz, m.80) i Charles.

2 - Barcelona: Bravo; Aleix Vidal, Mascherano, Vermaelen (Mathieu, m.46), Adriano (Sergi Roberto, m.72); Arda Turan, Busquets, Iniesta; Munir (Rakitic, m.55), Luis Suárez i Messi.

Gols: 0-1, M.2: Munir. 1-1, M.31: Juanpi. 1-2, M.51: Messi.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez (Comitè Aragonès). Ha mostrat targeta groga als malaguistes Charles (m.25), Fornals (m.85) i Duda (m.90), i als barcelonistes Vermaelen (m.44), Messi (m.65) i Arda Turan (m.70).

Incidències: Partit corresponent a la vintena primera jornada de la Lliga BBVA, diputat a l'estadi de La Rosaleda davant uns 30.000 espectadors.