Després de la Copa Catalana d’escacs, que va tenir lloc diumenge anterior a Olot, aquest cap de setmana donarà el tret de sortida la Lliga Catalana, amb representants altempordanesos a gairebé cada categoria. Quatre clubs de la comarca, Figueres, Dotze Castells de Llers, Alt Empordà-Peralada i l’Escala posaran en pràctica les seves aptituds entre el 23 i el 24 de gener. En total, són onze els equips de la demarcació que hi prendran part.

A la màxima categoria, la Divisió d’Honor, hi seguirà vinculat el Figueres A, amb la missió de salvar-se primer i fer-se un lloc a la fase pel títol. El club figuerenc compta amb quatre equips més: el B es troba a Segona Divisió i el C comparteix categoria amb el Dotze Castells, a Preferent. L’equip D del Figueres es veurà les cares a Primera Provincial amb l’Escala, pendent de tancar la plantilla després d’anar just d’efectius. Ambdós, van aconseguir l’ascens el curs passat.

Unir esforços

El club llersenc comptarà amb un segon equip, situat a Segona Provincial, i on coincidirà amb l’Alt Empordà-Peralada per partida doble. Les bones relacions entre les dues entitats -l’Alt Empordà va néixer l’estiu del 2014 amb José Carlos Ruiz com a president i René Alonso de director tècnic- han portat a fusionar-se per oferir una estructura més potent, sempre pensant en la base. L’Alt Empordà-Peralada comptarà amb un tercer equip, situat a la categoria més baixa i que es trobarà amb el cinquè conjunt que té el Figueres E.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.