L'argentí del FC Barcelona, Leo Messi, va aconseguir ahir la seva cinquena Pilota d'Or, segons es va anunciar durant la Gala de la FIFA celebrada a Zuric. Messi ja havia guanyat anteriorment el guardó en les temporades 2009, 2010, 2011 i 2012. Succeeix en el premi al madridista Cristiano Ronaldo, guanyador l'any passat, i un altre dels finalistes d'aquest any juntament amb el brasiler Neymar.

L'argentí ha guanyat àmpliament el guardó amb el 41,33 per cent dels vots per davant de Cristiano Ronaldo (27,76) i de Neymar (7,86). «És un moment molt especial per a mi tornar a estar de nou aquí després de veure com en els dos últims anys Cristiano Ronaldo el guanyava», va dir Messi després de rebre el premi.

El davanter ha assegurat que els cinc trofeus conquistats és «molt més que no imaginava, del que somiava quan era petitó» i va agraïr a tots els que l'han votat. «Dono les gràcies als meus companys, perquè sense ells això no seria possible. Finalment vull agrair aquest trofeu al futbol en general, per tot el que em va fer viure, tant el bo com el dolent. Això em va fer créixer en la vida», va comentar.

Messi no va faltar a la seva habitual cita amb el gran premi del futbol mundial en el qual ha estat finalista en les últimes nou edicions. Ha sumat cinc, dos més que un magnífic grup de jugadors que encapçala el seu gran rival històric -Cristiano Ronaldo- i que inclou a grans mites del futbol com Johan Cruyff, Michel Platini o Marco van Basten, tots ells amb tres ceptres. A més, Leo Messi també va ser nclòs en l'onze ideal de l'any juntament amb altres tres companys més del Barça: Andrés Iniesta, Dani Alves i Neymar. El de Rosario, que ahir va vestir un sobri esmòquing negre, ha fetr valer el pes dels seus números. Messi ha finalitzat l'any amb cinc títols -només se li va escapar al Barça la Supercopa d'Espanya a mans del Athletic-, i ha aconseguit 51 gols i 26 assistències en els 61 partits disputats, motius suficients per tornar-se a portar a casa el guardó.

La notícia és que Messi s'ha posat un vestit normal i ha fotut els memes a mig twitter» o «Increïble però cert, Messi s'ha posat un vestit seriós», eren els missatges que assaltaven les xarxes socials quan l'astre blaugrana del futbol va aparèixer vestit amb un esmòquing negre, de tall clàssic, llis i sense armilla. Als antípodes d'aquells altres de color morat, cirera o lunars que van protagonitzar les gales anteriors.

El centre de totes les mirades, amb permís del propi Pilota d'Or, va ser per la seva parella Antonella Roccuzzo, vestida amb un disseny de Rosa Clarà, un vestit llarg, estil guant, de pedreria en color plata. És el tercer any consecutiu que la mare dels dos fills de Messi ha confiat en la firma catalana per a la gala de la Pilota d'Or, model amb el qual ha conquistat als internautes, ells i elles, amb comentaris com: «Messi és un guanyador de la vida tenint Antonella al seu costat» o «La Pilota d'Or se l'emporta la xicota de Messi». Però les perles van pujar d'incandescència quan es va publicar una fotografia en què Cristiano Ronaldo saludava amb una encaixada de mans Roccuzzo davant l'atenta mirada de Messi, assegut entre els dos i tocant-se el lòbul de l'orella, potser de nervis. «Que bonica la teva dona, Messi, seria una pena que algú te la bufés» o quantes voldrien ser Antonella en aquest moment? deixaven ?mitjançant tuits a la xarxa, mentre no es coneixia el desenllaç del guardó.

Cristiano Ronaldo va aparèixer sol. S'especula que el futbolista no hagi refet la seva vida sentimental després de trencar amb Irina Shayk. L 'últim candidat a arribar, Neymar, va lluir un vestit amb armilla de vellut que va acompanyar d'un barret fort, declarava estar «tranquil i feliç de ser amb Cristiano i Messi».