Pretendre guanyar un partit anotant únicament quatre punts en tot un quart és pràcticament missió impossible, i més a l'Eurolliga, on ningú perdona. I sinó que li preguntin a l'Spar Citylift Girona que ahir va caure a la pista del Wisla Cracòvia (54-46), després d'un tercer quart per oblidar (17-4). De res li va servir a l'Uni arribar al descans guanyant per sis punts de diferència (23-29). I és que a la represa, les d'Ortega van veure com anotar es convertia en una tasca d'allò més complicada. En un tres i no res (en deu minuts l'Uni només va anotar 4 punts), el Wisla va capgirar l'electrònic. Primer va aconseguir igualar el marcador (33-33), i poc després amb una gran actuació de Turner es va posar per davant (35-33). De forma inexplicable, la cistella de l'Uni es va encongir, i a partir d'aquí les de Fontajau no hi van tenir res més a dir.

Sense fer res de l'altre món, el Wisla havia estat capaç de deixar grogui a l'Spar que entrava a l'últim quart amb molta feina per fer (40-33). Parlant de bàsquet, set punts no haurien d'haver estat una diferència insalvable, i si bé és cert que l'Uni mai va perdre la cara al partit, també ho és que mai en l'últim període va tenir opcions reals de guanyar. Arribats en aquest punt, els números eren clars. L'Uni havia d'anotar set punts més que l'equip de casa per poder sumar la primera victòria europea del curs a domicili, i la segona de la temporada a l'Eurolliga. Res impossible. És cert que les gironines ho van intentar, sobretot de la mà del darrer fitxatge Chrissy Givens -va acabar amb 25 punts i 6 rebots-, però el Wisla que amb la d'ahir va sumar la cinquena victòria seguida a Europa no li va permetre. Tampoc hi va ajudar el fet que en els primers quatre minuts de l'últim quart, cap dels dos equips van ser capaços d'anotar.

No va ser fins a 5.46 del final quan les locals van anotar per agafar la màxima renda fins aquell moment (42-33). La primera cistella de l'Uni en el darrer parcial es va fer esperar fins a l'equador del període (5.18), amb un bàsquet de Vita Kuktiene (42-35). Havien passast cinc minuts, el marcador s'havia mogut, però la diferència de set punts seguia. Guanyar cada vegada quedava més lluny (47-35), però seguia sent possible. Era ara o mai. L'Uni ho va seguir provant, però el Wisla mai es va deixar sorprendre. Al final 54-46. Proper objectiu:?guanyar el Cadí el proper diumenge.

«Llàstima del tercer quart»

El tècnic de l'Uni, Miguel Ángel Ortega va lamentar a la conclusió del partit la falta d'encert del seu equip. «Llàstima del tercer quart. No puc retreure res a les meves jugadores. És evident que la clau està en la falta d'encert del tercer quart». Sobre l'actuació de Givens (25 punts), Ortega es mostrava molt satisfet. «Ha fet una gran feina en atac, però també en defensa».