El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, ha fet públic aquest vespre la destitució del fins ara entrenador Rafa Benítez i ha presentat l'exjugador blanc Zinedine Zidane com a nou tècnic del primer equip.

En un acte llampec sense torn de preguntes, Pérez ha anunciat el relleu a la banqueta blanca sense donar explicacions del cessament de Benítez, que era un secret a veus des que aquest mateix dimarts diversos mitjans han publicat el seu imminent desenllaç i el nom del seu successor.

L'acte l'ha tancat Zidane, ja com a nou entrenador blanc, que ha mostrat la seva satisfacció pel càrrec i s'ha compromès a lluitar per aixecar, com a mínim, un títol a final d'aquesta temporada. Fins ara, Zidane era l'entrenador del Madrid Castilla, filial del conjunt blanc, que milita a la Segona Divisió B i no té experiència entrenant un equip de Primera.

Després de 18 jornades, el Reial Madrid suma 37 punts, després de guanyar 11 partits, empatar-ne quatre i perdre'n 3. El balanç de l'equip de Benítez ha estat especialment pobre en els enfrontaments més difícils, ja que va empatar en les seves visites al Calderón o Mestalla, va perdre al Pizjuán davant el Sevilla, al Madrigal davant el Villarreal i va patir una dolorosa golejada davant el Barcelona al Bernabéu.