Joan Barreda (Honda) s'ha adjudicat aquest dissabte el pròleg de la categoria de motos del Dakar, en un especial de tot just 11 quilòmetres que ha marcat l'inici d'aquesta 38a edició de la prova .

Amb un temps de 06:27 minuts, el pilot de Torreblanca (Castelló) ha marcat el millor temps d'una especial molt curta que ha començat a la ciutat de Arrecifes en un traçat total de 335 quilòmetres entre Buenos Aires i Rosario.

Els portuguesos Rubén Faría (Husqvarna), amb idèntic temps que Barreda, i Helder Rodrigues (Yamaha), amb un crono tot just tres segons inferior, han completat el primer podi de motos del vuitè Dakar en territori sud-americà.

El francès Adrien van Beveren (Yamaha), en el quart lloc, ha estat la gran sorpresa d'aquest pròleg, mentre que el portuguès Paulo Gonçalves (Honda) ha quedat endarrerit al cinquantè lloc 5 amb un temps de 07:27.

Entre els quads, el més ràpid en aquest pròleg de tot just 11 quilòmetres cronometrats ha estat el xilè Ignacio Casale (Yamaha), amb un temps de 07:14, per davant de l'argentí Marcos Patronelli (Yamaha), que ha aturat el crono just cinc segons després .

L'argentí Pablo Copetti (Yamaha) ha completat el podi amb un temps de 07:21, mentre que Marc Patronelli (Yamaha) ha estat quart tot just un segon més lent.

El polonès Rafal Sonik (Yamaha), guanyador d'aquesta prova el 2015 i defensor del títol, ha arribat a la meta a la catorzena plaça amb un crono de 07:37.

Brinke s'imposa en cotxes

El pilot holandès Bernhard Ten Brinke ha sorprès aquest dissabte amb el seu Toyota a l'adjudicar-se el pròleg del Dakar, de tot just 11 quilòmetres, per davant de dos espanyols: Carlos Sainz (Peugeot) i Xevi Pons (Ford ).

Ten Brinke, amb un crono de 06:08 minuts, ha aventatjat per tres segons al madrileny, que ha pogut apoderar-se de la segona plaça malgrat haver de detenir-se per treure el capó, que li ha volat i li ha impedit la visió uns segons.

Gràcies a l'holandès Ten Brinke, Toyota ha aconseguit sumar una cinquena victòria d'especial en la història del Dakar.

El també català Xevi Pons, amb el seu Ford Ranger, ha estat una altra de les grates sorpreses d'aquesta miniespecial, en acabar tercer i completar el podi amb un temps de 6:12.

El qatarià Nasser Al-Attiyah (Mini), defensor del títol aconseguit l'any passat, ha esatat quart tot just un segon després, en un crono compartit amb el polonès Marek Dabrowski (Toyota).

Els grans candidats s'han anat escalonant en les següents set posicions: l'espanyol Nani Roma (Mini), el debutant francès Mikko Hirvonen (Mini), el sud-africà Giniel De Villiers (Toyota), el francès Stephane Peterhansel (Peugeot), el també debutant Sebastien Loeb (Peugeot), el gal Cyril Despres (Peugeot) i l'argentí Orlando Terranova (Mini).

Després del podi de presentació i aquest pròleg de tot just 11 quilòmetres, aquest diumenge es disputa la primera etapa formal, entre Rosario i Vila Carlos Pau, amb un especial de 258 quilòmetres per quads i motos en un traçat total de 662 quilòmetres.