Aritz Aduriz va resoldre anit amb un gol a les acaballes de la primera part l'amistós entre Catalunya i Euskadi (0-1), que va acabar donant el Trofeu del Centenari a l´equip basc. Va ser una diana protestada pels catalans per possible fora de joc, però que va resultar definitiva per trencar la ratxa d'empats que s'havien donat en els anteriors precedents. Catalunya no va tenir sort, especialment en la segona part, en què va tenir acorralats els bascos contra la porteria de Riesgo.

El combinat visitant va ser el que primer va generar perill, quan el porter gironí Pau López, proclamat el millor del partit, va resoldre amb encert un xut intencionat de Muniain. Encara va estar més brillant el gironí en una segona acció, en el minut 17, quan Aduriz va trobar un passadís entre els centrals i el seu xut col·locat el va desviar el porter de l´Espanyol. Li feia falta molt poc a l'equip basc per plantar-se davant la porteria catalana i generar perill, molt al contrari del que succeïa a l'altra porteria, on la falta d'idees va impedir a Catalunya ser més productiva.

La primera bona ocasió local va arribar amb un fort xut de Sergio García. Gorka Iraizoz, un espectador fins a la mitja hora, va ser el gran protagonista en el 29, quan Verdú li va enviar una vaselina, que el porter de l'Athletic va desviar allò just, i en una nova intervenció en la continuació, després d'una rematada de cap de Víctor ­Ro­dríguez. Al partit només li faltava el gol, després d'uns minuts vibrants, i va arribar al 40, quan una altra vegada Aduriz (ha marcat en els últims amistosos entre els dos equips), que va saber desmarcar-se de Bartra, i en una posició dubtosa batre per sota Pau López (0-1), qui tres minuts després va estar molt encertat en una gran aturada després d'una rematada de cap de Mikel San José.

En el segon temps, els dos ­equips van canviar completament de fesomia, ja que van entrar en acció tots els jugadors de la banqueta. Catalunya va ser la que va manar en el partit i va gaudir de nombroses ocasions per marcar, com a mínim, el gol de l'empat. Verdú, en el minut 50, va enviar la pilota al travesser, i tres minuts després Gerard Moreno va començar una successió d'ocasions malaguanyades que va impedir al seu equip treure´n més profit. Al minut 70 una altra vegada Sergio Moreno va ser el protagonista marcant un gol que al final va acabar anul·lat, per un fora de joc molt just. En el 80, l'última ocasió va tornar a ser de Gerard Romero en un xut ras que Riesgo va avortar.

El gironí Pau López, elogiat per Gerard López als vestidors, va ser el millor jugador del partit. També van tenir minuts, tot i que no en l´onze titular com l´espanyolista, els altres dos gironins convocats, Joan Jordan i Keita Balde.