L’Alt Empordà Navata Rugby Club es troba a la seva segona temporada de vida i després de tancar, el dissabte anterior, la primera fase en últim lloc en el grup C del Campionat de Catalunya, al gener iniciarà la segona fase amb rivals que s’aproximen més al seu nivell.

Després d’un primer tram dur, en què han obtingut un triomf en set jornades, contra el Castelldefels B, els nois que entrena l’alhora jugador gadità David Medina són optimistes de cara a l’any que ve, on confien a recuperar efectius, un dels maldecaps de les últimes setmanes.

David Medina és l’entrenador i alhora jugador de l’Alt Empordà Navata. És el líder de l’equip, tant pel seu caràcter guanyador com per la seva trajectòria. És de Cadis, té 24 anys, havia jugat al Portuense i a la selecció andalusa. Ara, viu a Figueres i, com a militar que és, està destinat a Sant Climent Sescebes des de fa quatre anys. Navata ha recuperat el rugbi a la comarca després de 30 anys d’absència, quan hi va haver el RAF.

Amb un subcampió d’Espanya en tir al plat a les seves files

A l’AE Navata Rugby Club hi ha jugadors que provenen d’altres esports, com el president Jordi Cabañó, que va ser futbolista del Llers, o Sergi Crumols. El figuerenc, extirador del Llançà-Punt de Mira, va ser, ara fa dos anys, subcampió d’Espanya, cinquè a la Copa del Rei i campió de la Copa Catalunya júnior en tir al plat. La resta de l’equip, entrenat per l’alhora jugador David Medina, el completen, Jordi Pujol, Gil Gassó, Lorien Hernández, Ernest Viñolas, Arnau Font, Alberto Holgado, Oriol Estela, Nacho Góngora, Darling Brito, Edwin Gonzales, Jimmy Zapata i Nil Montalbán.

ENTREVISTA A DAVID MEDINA

Quin balanç fa després d’acabar la primera fase?

Ha estat pitjor que l’any passat, en què vam quedar una mica millor. Aquest cop, crec que els rivals han estat més durs i se’ns ha complicat una mica, però no és excusa i toca treballar. A la segona fase, l’objectiu serà competir més, l’any passat vam acabar a mitja taula i ara volem quedar més per sobre.

La manca d’efectius ha estat un dels seus principals maldecaps.

Sí, contra el Mataró vam ser 15 jugadors justos, però en l’anterior partit a Alella vam ser 11. L’any passat érem els mateixos, però ara hi ha més joves i que estudien a Barcelona, i també tenim baixes per lesions, treball, família...

Es reforçaran per al segon tram?

Recuperarem jugadors de l’any passat i esperem que vagi millor.

Què ha canviat l’equip en el seu segon any de vida?

La veritat és que els jugadors han millorat molt amb l’actitud. Es nota molt que han après a saltar, a calmar-se, a respectar, a tenir més possessió de la pilota i agressivitat en el contacte.

Què és el que costa més en els principiants del rugbi?

Costa una mica tot. La por al contacte, al que la gent de davant sigui gran, al placatge... Més que res, en la lluita a l’u contra u, però és una por que s’ha de superar.

És necessari tenir alguna condició física per jugar a rugbi?

Pot venir tothom, qualsevol és bo per jugar a rugbi, ja sigui fort, gras, prim...

És el jugador de l’equip que té més experiència en el rugbi.

Vaig jugar a Divisió d’Honor B, el nivell canvia, però l’actitud és el que compta. A mi m’omple més la companyonia que jugar a un nivell alt.

Com va aterrar al club?

Un company de feina va veure un cartell publicitari al Decatlhon on deia que es creava un equip de rugbi. Em va anar molt bé perquè, si volia jugar per aquí, havia d’anar a Girona, Olot o Torroella.

Quin objectiu té el club al futur?

A veure si podem tenir dos equips i comptar amb 30 jugadors. També volem construir una base a partir de 15 anys perquè aquesta família no pari de créixer.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.