Els amants del running no descansen per festes i abans d’acabar el 2015 podran escollir entre sis proves que tindran lloc en diferents municipis de l’Alt Empordà. N’hi ha quatre que estan consolidades (l’Escala, la Jonquera, Cadaqués i Fortià), a Navata han donat continuïtat a la bona acollida que van tenir en el debut de l’any passat i, aquesta vegada, Terrades també s’hi ha afegit. Es poden fer corrent o caminant.

Les curses que se celebren aquesta setmana són a l’Escala, el dissabte 26, i la Jonquera i Terrades, el diumenge 27. Per Sant Esteve, el Club d’Atletisme l’Escala-Empúries Flama 91, que estrena nou president, Francesc Subirà, organitza, a partir de les 10 del matí, una cursa popular de 6 km amb sortida des de la plaça de l’Univers i a preu de 4 euros, 1 dels quals es destinarà a La Marató de TV3. Com que hi ha obres a la platja de les Barques, s’ha optat per canviar la ubicació, que serà a Riells, i l’altra novetat és la inclusió de curses infantils amb recorreguts de 800 a 2.000 metres.

Mentrestant, el dia 27 hi haurà les primeres Sant Silvestres. El Centre Excursionista Jonquerenc i la Fundació Oncolliga Girona preparen, a les 10 del matí, la cinquena edició de la Cursa de la Dona, també de 5 km i en un circuit urbà amb poc desnivell. El preu és de 6 euros i es tracta d’una cursa benèfica per als malalts de càncer. S’obsequiarà els corredors amb una gorra solidària i un buf.

El mateix dia, però una hora més tard, a les 11, tindrà lloc a Terrades la primera edició de la Sant Silvestrerradenca, una cursa-marxa de 4,5 km no competitiva amb la finalitat de recollir diners per a La Marató de TV3 -el preu de la inscripció és de 3 euros. Els participants gaudiran d’una xocolata amb melindros a l’arribada i d’un cartró per a participar en la Quina que organitza la Societat de Caçadors de Terrades.

A l’últim dia de l’any, també

Pel dijous de la setmana que ve, i a l’últim dia de l’any, per sant Silvestre, tres pobles acomiadaran el 2015 amb les sabatilles posades. A Cadaqués, a les 11 del matí, hi haurà l’onzena edició de la seva cursa, en un recorregut de 10 km i amb categories de veterans, absoluta i infantil.

A la tarda del dia 31, poques hores abans de menjar el raïm, Fortià tornarà a programar (16 h) una cursa de 5 km tot seguint l’itinerari Saludable de Dipsalut. No cal fer inscripció prèvia, serà gratuïta i, com a Terrades, s’hi pot anar disfressat. Per aquest motiu, va ser batejada pel periodista Carles Pujol com la “Patxanguera de l’Empordà”.

L’última cursa del 2015 serà a Navata (18 h), amb la Sant Silvestre Navatenca, amb distàncies de 3,5 i 7 km. El preu de la inscripció és de 2 € i els beneficis es destinaran al Centre de Lleure el Dofí. Hi haurà xocolatada per a tots els participants i un concurs de coques casolanes.

La primera prova del 2016, el dia 3 a Espolla

Mentre que hi ha municipis que opten per acabar l’any amb bon peu, n’hi ha d’altres que prefereixen començar-lo amb les sabatilles posades. És el cas d’Espolla, que el diumenge dia 3 de gener (10 h) organitza la Marxa de la Sussissa, de 7,6 km. Hi haurà avituallament a mig camí i, a l’arribada, torrada amb sussissa -salsitxa llarga típica de la zona- per als participants. El preu de les inscripcions van dels 6 als 8 € i és gratuïta per als menors de 8 anys.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.