El Grup d'Esports Nàutics de Roses ha potenciat la secció de natació durant aquest desembre amb les incorporacions d'Hèctor Ruiz i Marta Cabané com a entrenadors dels seus equips. El club rosinc ha presentat els seus dos fitxatges en l'equip tècnic aquest dimecres al matí a les seves instal·lacions, on també hi han pres part David Miralta, director tècnic del GEN Roses, i Juan Fernández Ferdy, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Roses. El nedador de Vilamalla, vinculat al Centre de Natació Mataró com a competidor i com a tècnic dels benjamins, s'està preparant per accedir als Jocs Olímpics de Río 2016 mentre que l'entrenadora vallesana ha dirigit els darrers anys els benjamins de la secció de natació del GEiEG.

"Volem donar un gran pas endavant a la secció de natació, tal com vam fer amb el windsurf l'estiu passat amb el centre GENWind. Amb aquest binomi hem buscat tenir dos perfils diferenciats que ens sumin; hem buscat la Marta pel seu vessant pedagògic i experiència com a esportista ADO (Associació d'Esportistes Olímpics) i l'hem adjuntat amb el gran coneixement tècnic i la competició a alt nivell de l'Hèctor", apunta Miralta. Ferdy, mentrestant, considera que oferir "una bona educació esportiva en la mainada és la base de tot, és una cultura que s'ha d'agafar de ben petit i ja era hora que Roses consolidés un equip de natació com a zona marinera que és".

Ruiz, especialitzat en la modalitat dels 10 km d'aigües obertes, explica que "estic molt il·lusionat en aquest projecte, portem tres setmanes i el que vull transmetre és tots els valors que m'ha donat la natació, com el sacrifici, la constància, el treball i la feina feta. Això, sumat a ser constant en els entrenaments i les ganes de superar-me dia a dia m'han portat a poder lluitar ara per uns Jocs Olímpics. Volem que els nens i nenes creixin, ajudar-los a millorar el nivell de tècnica i rendiment i també que ho facin com a persones dins i fora de l'aigua"

Per a la seva part, Cabané és mestre de primària en l'especialitat d'Educació Física i considera que "tenir nens i nenes que s'aixequen a les 6.30 del matí per entrenar diu molt d'ells i dels pares que els recolzen". El GEN Roses té aproximadament una quarantena de competidors d'entre júniors, de 18 anys, i prebenjamins, de 6.

Masterclass de Ruiz el 30 de gener

El pròxim 30 de gener, Ruiz impartirà una masterclass gratuïta de nataciómasterclass per a tothom que vulgui millorar la seva tècnica. Hi haurà dues franges horàries, separades per a menors i per a majors de 16 anys. "Seran classes pràctiques i teòriques perquè els nens i els adults s'animin, aprenguin i corregeixin com nedar tant a la piscina com en aigües obertes", explica el vilamallenc. En la mateixa línia, Miralta aprofitava per comentar que "el GEN som uns prestadors de servei esportiu, la nostra tasca és donar servei a la gent de Roses i el dia 30 posarem l'Hèctor a l'abast de tothom perquè faci correccions en l'estil; creiem que serà una cosa molt maca".