10 de desembre de 2015
10.12.2015
Futbol femení

Mery Martí, «scout», estudiant i futbolista als Estats Units

La jugadora de Figueres continua becada en el Clayton State, està norminada a l'equip ideal i ara també s'encarrega de captar esportistes universitaris

10.12.2015 | 10:33
Martí està nominada a l´equip ideal dels Estats Units

Ara fa una mica més d´un any, Maria Martí va iniciar el somni americà amb el Clayton State University, amb qui juga a la lliga universitària dels Estats Units gràcies a una beca. La jugadora figuerenca, de 25 anys, és titular indiscutible a l´equip de l´estat de Geòrgia, a prop d´Atlanta, i s´ha inflat a marcar gols a la Peach Belt Conference.

Amb cert nivell i estudiants

A banda de destacar en l´àmbit futbolístic, en els darrers mesos l´estudiant-atleta s´ha convertit en scout d´Athletes USA, l´agència per la qual ella va arribar als Estats Units. L´exjugadora del Llers i de l´Estartit explica que la seva funció és la de "buscar esportistes amb cert nivell esportiu i que també siguin universitaris; que comencin o acabin la carrera als Estats Units o facin un màster, i que tinguin el nivell d´anglès que et demana la universitat".

Mery coneix de primera mà aquest procés –després de llicenciar-se en Ciències de l´Activitat Física i de l´Esport va estudiar, a Clayton, un màster de Salut– i afirma que "la part més important de la beca és l´edició d´un vídeo d´un mateix on has d´ense­nyar com jugues i entrenes perquè és per on es guien els entrenadors".

A més de dedicar-se a ser scout, la de Figueres ha estat nominada a l´equip ideal de la regió sud-est dels Estats Units i també és previst que ho estigui en l´àmbit total del país.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook